Сега ли е времето да поискате повишение в службата?

Въпросът за повишение в службата може да звучи глупаво само на първо четене

повишение в службата
Вярно, в почти всички компании и институции по-високият пост носи повече пари, престиж, власт, възможности и т.н. Само че в този свят нищо не е даром и всичко това върви с повече отговорности, работа, предизвикателства, стрес и т.н.

Резултатът е по-малко спокойствие, свободно време, удоволствия, общуване със семейството и с приятелите. Така че внимавайте какво си пожелавате – ако повишението няма да ви направи по-щастливи, хич не ви трябва.

Това е първият въпрос, на който трябва да си отговорите – ще бъдете ли по- щастливи, ако имате по-висок пост

Едва тогава идва вторият – искате ли повишение в службата. Третият има варианти. Може да е как да го постигнете. А може и да е как да откажете издигането, ако шефът ви го предложи, без да нанесете щети на кариерата си. Евентуално и да получите само най- примамливата екстра – по- висока заплата.

Отпуската е добро време за мислене. Освободили сте се от обичайното натоварване, излезли сте от всекидневния ритъм, сменили сте обстановката, отпуснали сте се и главата ви работи по-добре. Но най-важното е, че усещате ценността на това да обърнете внимание на себе си и на семейството си.

Анализирайте евентуалния нов пост с какви отговорности е свързан

Ако ще се налага много често да сте в командировка, има ли кой да поеме вашите задължения към семейството, колко ще му струва като усилия и ще се справи ли без рискове за себе си и останалите. А вие лично готови ли сте често да пропускате училищните тържества на децата си, да речем, защото сте някъде далеч.

Ако вие и семейството ви ще сте нещастни заради това, достатъчна компансация ли ще са повечето пари, които ще получавате. Стях ще си позволите чудесен уикенд, той може ли обаче да балансира жертвите през останалите 5 дни.

Парите са съществен момент, но вероятно не става дума само за тях. Всеки има нужда да се развива в професията си и повишението обикновено е точно такава стъпка. Натрупали сте достатъчно опит, искате да правите нещо по-различно, имате нужда от нови предизвикателства. Самата стъпка нагоре в йерархията е оценка за вашите способности и усилия, отчита се като успех и затова носи удовлетворение. Ще повиши самочувствието ви, а и мнението на другите за вас. Това също не е за подценяване, когато мислите как ще се чувствате.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар