Майка ми профука спестяванията ни по врачки!


Опитах се дори да й скрия личната карта, за да не може да тегли от банката

За по-малко от половин година майка ми не знам какво й стана, но изведнъж започна да ходи само по врачки. Първоначално не обръщах внимание, викам си, ще даде тук-там по двайсет лева, после ще й мина. И така, докато един ден разбрах, че е профукала почти всичките пари – около 50 000 лева, които с баща ми направиха навремето от Гурбет в Либия.

Опитахме се да я вразумим със сестра ми, баща ни за съжаление почина преди осем години. Кълне се, че повече няма да продължава и, че повече няма да стъпи при врачка, а някой и друг ден по-късно ние научаваме, че пак е теглила – веднъж 2, друг път 4 хиляди лева, които просто ги няма. Не може да обясни къде ги е дала, накрая си признава.

Не ми е толкова до парите – аз имам добри доходи, сестра ми още повече, тя работи в американска компания и пътува по цял свят. Но просто е жалко такива кървави пари да отидат по мошенички.

Въобразила си е, че има магия. И какво ти е, питам я. Добре е със здравето, и ние всички сме добре. И работата ни върви, разбираме се, никога не сме се карали. Най-вероятно става въпрос за заболяване. Навярно трялбваше да реагираме по-бързо, но нали знаете, че българите имаме притеснение да ходим при такива специалисти. За известно време предпочитах да й крия личната карта, че да не може да ходи по банки, но тя я обявявала за изгубена и си изкарвала нова. В един момент просто ще свърши всичките пари, дано тогава се кротне.

Т.Д., 37 г., София

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар