Как да се грижим правилно за околоочния контур?

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Имате нужда от специален крем за околоочния контур

Ако не можете да се справите с подпухналите очи, тъмните кръгове и появяващите се мимически бръчки, значи трябва да се замислите дали кремът за околоочният контур, който ползвате, е точният и дали правилно се грижите за здравето и тонуса на тази деликатна зона.

околоочен контур

Ето как да се погрижим за околочния контур

Защо е нужен специален крем за околоочния контур?

Нежната зона в областта около очите силно се отличава от кожата на лицето – тя е по-тънка, съединителната тъкан тук е по-слаба. Заради това, че човек премигва няколко хиляди пъти на ден и често се мръщи или усмихва, ако не е постоянна и своевременна грижата, както и специална за тази зона, тя бързо ще остарее.

Описаните особености водят към сухота на кожата, влияят върху образуването на тъмни кръгове под очите и са виновни за появата на ранни бръчки. За да се решат тези специфични проблеми, съставът на крема за очи е различен от този на останалите кремове за лице. Нужно е да знаете, че освен това кожата около очите по правило е по-чувствителна и кремовете трябва да са преминали през определен офталмогичен контрол.

Как правилно да подберете продукта?

Когато се двоумите какъв крем за очи да купите, трябва да знаете, че за разлика от лицето тук кожата е винаги по-суха, в нея има по-малко мастни и потни жлези. Поради това козметичните марки предлагат винаги поне един специализиран продукт за деликатната зона. Тези продукти са с по-лека основа – емулсия или гел. Изборът на крем става в зависимост от това, какъв е проблемът ви, свързан с околоочната зона, който трябва да решите.

Как правилно да го нанасяте?

Слагайте го два пъти на ден – сутрин и вечер, с леки потупвания с меката част на пръстите. Посоката на движение е от вътрешния ъгъл на очите към външния край.

Може ли да привикнете към него?

Няма такова понятие като привикване към козметиката, тъй като тя не съдържа силно действащи компоненти – хормони и т. н, пише „Журнaл“. Ако става дума за серуми и други околоочни емулсии с конкретна специфика на действие, препоръчва се те да се използват за определен срок. Следва се точно определен курс и след него се прекъсва ползването на продукта.

Достатъчно ли е да използвате само крем?

Съществува понятието повърхностно овлажняване на кожата. При него се хидратира епидермиса. За целта се ползва всекидневно подхранващ крем. За да можете по-дълбоко да хидратирате кожата, трябва да посетите дерматологичния кабинет или козметичния салон и да се подложите на определени разкрасителни и подмладяващи процедури като мезотерапия, BDR или кислородна терапия. Не бива да забравяте, че красотата на кожата зависи не само от използваните козметични продукти, но и от редовния прием на различни витаминно-минерални комплекси чрез храната.

Колко бързо се появява ефектът?

Разбира се всичко зависи от качествата на крема и какъв точно ефект очаквате от него като краен резултат.

От активните съставки в него – минерали, витамини, растителни екстракти, зависи дали ще се махнат торбичките, тъмните кръгове и дали ще се изгладят бръчиците. Поне две-три седмици са нужни, за да получите видим резултат.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар