Влюбих се в мъж, а той ме направи анорексичка

Станах жертва на хранителен агресор

Никога не съм била пълна и винаги съм контролирала фигурата си. Не съм и слаба, но се чувствах добре в кожата си и дори смятах, че съм красива. До момента, в който не се запознах в интернет с мъж, който преобърна живота ми наопаки.
Много късно осъзнах, че съм жертва на най-обикновен хранителен агресор.

В началото ми правеше комплименти, казваше колко съм красива, как съм променила живота му. След това ми разказа за предишна връзка с жена, която го наранила много. Твърдеше, че искал да я направи красива, платил дори пластични операции на гърдите й, а накрая тя избягала с друг. Често ми повтаряше, че не иска и с мен да се случи така. А аз го убеждавах, че съм друга, че няма как да се повтори отново същата история.

В един момент започна и с въпросите, уж случайно подметнати. Питаше ме колко тежа, поиска да му изпратя снимка в цял ръст. После започна с критиките към фигурата ми. Аз бях толкова влюбена, че започнах да се страхувам от това, че ако се видим, няма да ме хареса. Той твърдеше, че преди бил пълен, след това ограничил храната и свалил 20 килограма. „Мисля, че и на теб ще ти се отрази добре това“, каза ми той и на следващия ден прати хранителен режим, който включваше предимно плодове, чай и мед.

Започнах да внимавам какво ям, при всяка хапка се чувствах виновна и вътрешното ми аз сякаш повтаряше – ти си грозна и дебела и той никога няма да те хареса. Свикнах да повръщам след всяко хранене. След месец бях свалила 15 килограма, но не се чувствах доволна. Той продължаваше също да настоява, че може и повече. Аз спрях почти всяка храна, вече не се и чувствах особено добре. Един ден просто припаднах на работа, закараха ме в болница, където се оказа, че организмът ми е изтощен и съм на прага на тежко хранително разстройство.

Писах на моя любим мъж, заради когото така се стараех, от болницата. Казах му къде съм. Той не отговори. На другия ден ме блокира.

Трябваше ми много време за да преодолея тази връзка. За да осъзная, че съм била жертва на най-обикновен агресор, да разбера, че понякога този тип психически тормоз е много по-страшен дори от боя.

Сега имам приятел и съм щастлива. Пиша всичко това, за да предупредя други потенциални жертви като мен.

Станислава Петкова, 28 години, София

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар