Домашни маски намаляват омазняването на кожата през лятото

Най-големи проблеми през лятото създава мазната кожа

Лицето лъсва от високите температури буквално за час, каквато и подготовка да сте му направили у дома. А тя най-често включва използването на матиращи пудри, които пък не се препоръчват в топлия сезон, защото запушват порите и бързо се стичат.

Има и други начини, с които да решите проблема. Например специалните козметични салфетки. Само не ги бъркайте с тези за сваляне на грим. Матиращите са по-тънки, почти прозрачни парченца хартия. Те трябва внимателно да се сложат върху кожата, за да попият излишната мазнина. Салфетките не развалят грима, защото не са напоени със средства за разлагането му. Те обаче са за спешни случай. По-ефикасно е да намалите омазняването със специални маски.

Направете отвара от невен, бял равнец, мента или лайка и мийте лицето си с нея сутрин и вечер. Тези отвари, както и сок от диня, може да замразите и да обтривате кожата с кубчетата лед. Студът свива порите и тонизира.

Най-доброто средство за намаляване на омазняването са глинените маски. Купете си от аптеката козметична глина според типа на кожата си (колкото по-тъмна е на цвят глината, толкова по-голямо е изсушаващото й действие). Разредете я с топла вода според инструкциите на опаковката. Нанесете на лицето и измийте след 20 минути с топла вода. Сложете овлажняващ крем. Правете процедурата 1-2 пъти в седмицата.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар