Хитри трикове: Как да предпазим дома си от крадци в сезона на отпуските?

В сезона на отпуските често отсъстваме от дома си и има опасност да ни посетят нежелани „гости“. Ето няколко съвета как да ги държим надалеч.

крадци

Не споделяйте с хората плановете си

Не споделяйте с хора, които не познавате добре (техници, продавачи, пощаджии, кабелджии, ремонтни работници), че заминавате – сред тях може да има потенциални крадци или информатори на крадци кои домове кога ще са безлюдни. Помолете за това и децата си, като им обясните опасността.

Доверете се само на най-близките си съседи, които да наглеждат дома ви по време на отсъствието ви. Ако сте се сприятелили, може да им оставите ключ и да ги помолите да палят осветлението вечер за няколко часа, да пускат телевизора, да дърпат пердетата…

Създайте впечатление, че апартаментът ви е под 24-часово наблюдение: сложете на входната врата лепенка на охранителна фирма, близо до прозореца на всяка стая датчици с мигащи светодиоди, които да се виждат отвън, както и видеокамери, които всъщност са фалшиви.

Целта е крадците да си помислят, че включените устройства са охранителни: по принцип диодите са за засичане на движение в помещенията, а камерите – за видеозапис на посетителите.

Преди да заминете, си запишете заводските номера на битовата техника и електроника в дома си, снимайте най-ценните си вещи. Така, в случай на кражба, ще улесните полицията да ги намери по-бързо.

Важно: Ако вие или някой от семейството ви си загуби ключа, сменете цялата брава. Сложете нов патрон на вратата и когато се местите в нова квартира. Може предишните собственици (наематели) или майсторите, които са я ремонтирали, да са запазили дубликат от ключа на входната врата.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар