Любовната мъка на един тинейджър: как да успокоите страдащия пубертет?

промоции

Много тънък момент в тези разговори е другата страна – човекът, който е зарязал вашето прелестно дете


Ще ви се иска да й смачкате физиономията, но оставете тези емоции за себе си. Не нагрубявайте този човек пред сина или дъщеря си. Никакви клишета от типа на „Той/тя е идиот/ка и не те заслужава“,“ Има много риби в морето, ще си хванеш някой/я по-готин/а!“ Тийнът, колкото и да е разочарован, все пак има чувства и може да изпита ненавист към всеки, който говори лошо за възлюбения/ата му.

Запазете неутралитет. Вашата работа е да окажете подкрепа, като изслушвате и се грижите детето ви да не се комплексира, да не губи усещането за собствената си значимост.

Не го спирайте да изразява чувствата си, дори да плаче. Често особено на момчетата се казва „да се стягат“ и да не бъдат лигльовци. В тази ситуация бъдете снизходителни, спомнете си как сте с$ чувствали, когато за първи път сте страдали от несподелена любов.

Може да ви прозвучи жестоко, но моментът, в който вашият тийн страда от разбито сърце, е най-добрият момент за вашето сприятеляване. То винаги ще е от помощ за отношенията ви като възрастни хора оттук нататък. Но освен да покажете на детето си, че сте приятел, на когото може да разчита, имате и родителска задача. Ежедневно се грижете синът или дъщеря ви да възвръщат самоувереността си. Осигурете разсейващи занимания: екскурзия, шопинг, ресторант с интересна чужда кухня, разрешете отдавна мечтаната татуировка, глезете с любимата торта.
Окуражавайте тийна да се среща с приятели, да се грижи за себе си, да прави неща, които му доставят удоволствие.

Опитайте да го откъснете малко от социалните мрежи. Поговорете с него, че е много важно да не изпуска там нервите и емоциите си, защото това ще задълбочи болката му.

Точно сега е моментът да напишете заедно списък с най-добрите му качества и постижения. Накарайте го да се забавлява с този списък. Не забравяйте да му кажете, че се гордеете с него и с начина, по който се справя.

Така неусетно любовната тъга ще избледнее и детето ви ще продължи с няколко урока по-мъдро.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар