Детето ви иска да плува? Никога не му казвайте тези думи!

Как можем да научим детето да плува в морето? Кога най-рано трябва да започнем?

Всяко дете е различно, затова не бива да форсирате събитията. Малчуганът трябва да поиска сам да се научи да плува – обикновено това става към третата годинка, но определяща е не възрастта, а желанието на детето.

Здравото и ненаплашено от родителите хлапе („не влизай, ще се удавиш“), проявява естествен интерес към

детенце море

Малчуганът трябва да поиска сам да се научи да плува

водата – обича да се къпе във ваната, да играе на брега на реката, да шляпа в морето. Използвайте този момент и започнете подготовката му за плувец.

Как да не навредите?

– Винаги проверявайте дъното, независимо колко плитко е – така ще предпазите детето от нараняване или пропадане, което да го стресне и откаже.

– Когато сте на по-дълбоко, винаги взимайте някое спасително средство (пояс, топка, дъска за плуване), което да подадете в случай на нужда.

– Говорете с малчугана спокойно, с доброжелателен и насърчителен тон, когато сте във водата, без да го пресилвате или обиждате, ако не се справя добре. Никога не го плашете, избягвайте изрази като „ще потънеш, там е дълбоко, ще се нагълташ с вода, да се удавиш ли искаш“.

– Научете детето на правилата за безопасно къпане – например да не влиза рязко и бързо в непознати води, защото може да има дълбоки места и на плитко.

– Не се къпете при силно вълнение.

– Не се гмуркайте и не скачайте в мътна вода.

– Научете се какви са мерките за спасяване във вода и как се дава първа помощ след изваждане на брега – не е достатъчно да знаете да плувате, когато сте заедно в морето.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар