Неоснователните комплекси могат да избият в тежка депресия

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Едва ли има човек без комплекси, а през пубертета изглеждат особено тягостни


Представи си, че в момента се намираш в пролетната градина на своя живот, а комплексите са току-що е разцъфнало дърво, от което обаче получаваш жестока алергия. Да, неприятно нещо са, може да ги превърнеш в позитивна енергия.

Гледай на комплексите си като на подарък. Те ще ти помогнат да видиш своята индивидуалност от различна страна и ще те научат как да се цениш повече. Комплексите на тази възраст обикновено са свързани с външността. Те са и тези, които най-дълго ще останат с теб в живота ти. Затова възползвай се от крехкото им стебло и плитките им корени, за да ги премахнеш от „градината си“. Комплексиран/а си, защото си твърде нисък/а, имаш голям нос или някой и друг килограм в повече. Разбира се, че е добре да отстраниш проблема, ако това е възможно – килата се свалят със спорт и правилно хранене, зъбите се изправят с брекети, ниските момичета и момчета започват да тренират баскетбол или волейбол и дръпват с няколко сантиметра. Не е в това въпросът. По-важното е да живееш в мир и хармония с човека, който си. Всеки ден заставай пред огледалото и назовавай на глас своите най-прекрасни черти – започни от външността, мини през характера, довърши с нещата, които си постигнал/а. Фокусирай се изцяло върху позитивното и скоро негативното ще се смали до незначителност.

Не говори много за своите комплекси. Някои хора се правят на интересни, като се самоиронизират постоянно. Самоиронията е нещо страхотно, но и тя трябва да се употребява умерено. Защото ако хиляда пъти повториш, че си дебел/а, никога няма да изпиташ комфорт от тялото си. Просто положи усилия да влезеш във форма.

Ако комплексите ти са свързани с чувство за малоценност, поговори с родителите си и/или с училищния психолог. И не задълбавай в проблема. Когато застанеш пред огледалото, всеки ден си казвай, че си ценен/а, че се обичаш и харесваш.

Позитивната нагласа ще ти помогне много в борбата с комплексите, пише „Всичко за семейството“. И никога, ама никога не позволявай някой друг да определя твоето отношение към теб самия/ата. Бъди уверен/а в силите и възможностите си, забрави за своите слабости. Така те също ще забравят за теб.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар