Детето ви обича страшни истории? Вижте защо!

Приказките за Хензел и Гретел, Червената шапчица и Снежанка са любими на децата, както и историите, в които има страшни елементи. А децата ги обожават и те са необходими за тяхното правилно израстване.

Детето несъзнателно се страхува от различни неща в определени периоди, които преминават. Това е нормален процес, чрез който хлапето претърпява трансформация. Чувството за боязън го научава как да се

страшни истории

Детето несъзнателно се страхува от различни неща в определени периоди

предпазва по-добре. Всеки страх има обяснение и детето трябва да го открие. Чувството на уплаха се поражда от ситуация, която не познава, от усещането за опасност. Съвсем различен е страхът, който е от ясен източник – вълк, тъмно, височина…

Двегодишните

Търсят начин да се освободят от мъката на раздялата

В тази възраст децата започват да се социализират. Те тръгват на ясла и се откъсват от майката. Разбират, че трябва да се оправят сами без помощта на родителите си. И това е голяма драма за тях. Малчуганът попада в ситуации, където няма пълна сигурност и разбиране.

Потребност. Хлапето има нужда от приказката вечер преди сън, където малкият герой успява да пребори чудовището и успява да победи. Така то посреща по-лесно страховете, като се идентифицира с юнака от приказката, пише „Журнaл“.Култова е приказката за „Червената шапчица“, която попада в страшна ситуация, но накрая остава жива, здрава и щастлива.

Реакция. Оставете го само да избере приказката, която ще му помогне да надмогне конкретен страх в момента.

Над шест години

Тества възможностите си

Нетърпелив и малко несръчен, малчуганът се учи как да използва все още крехкото си незряло тяло и мисъл. Неговото безпокойство е дали ще съумее да бъде на висота. Ключът е в насърчаването и самостоятелността.

Потребност. Достатъчно е да е супермен във въображението си. Детето само ще си измисли несъществуващи опасности, които му помагат да изпита способностите си. Може във фантазиите си да има магически възможности, за да се трансформира и да бъде недосегаем.

Неслучайно на тази възраст подрастващите обичат да четат фантастика, комикси, да гледат анимация, където всичко това е възможно. Колкото повече пораства хлапето, толкова предизвикателствата са по-големи. Идеята е то да разбере, че може съвсем само да се справи със ситуацията. Дори да се провали, няма страшно, защото всичко е на игра.

Реакция. Опитайте се да потушите излишната храброст, без да наранявате въображението му. Следете внимателно действията му, за да не поема по-големи рискове от необходимото по време на играта.

След 11-12 години

Желае да контролира тялото си, което се променя

Физически организмът му се изменя напълно и се изпълва с енергия, а това кара подрастващия да има нови копнежи. А то все още не знае как да ги управлява.

Потребност. Гледа екшъни, където героят търпи коренна промяна, но кой ще му помогне да контролира личните си импулси? Повишената сексуалност и агресивност, желанието да се утвърди като самостоятелна личност карат детето да чете книги и да се пристрастява към филми, където героят успява да надмогне себе си и да се контролира.

Реакция. Не се безпокойте, че хлапето ви гледа с приятели страшни филми и чете романи на ужасите. Все пак не забравяйте да проконтролирате дали те са позволени за деца на 12 години, защото има неща, които могат да наранят психиката му.
vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар