Как да овладея депресията и лошото настроение?

Моите оплаквания може да изглеждат несериозни на някои хора, но аз много се измъчвам. Периодично изпадам след това в злоба и идва ред на безсилието и апатията. Защо ми се случва това? На какво може да се дължи? Към какъв лекар да се обърна?

Елена Петрова – Варна

Вашият проблем не може да се реши като напи­шете писмо и се оплачете. Вие трябва да се обър­нете към специалист невролог или психотерапевт. Само той може да ви предпише лечение на депресия­та като се съобрази със състоянието и индивидуал­ните ви особености. Освен това, не пишете на каква възраст сте, не описвате обстоятелства около себе си. А именно те могат да са причина за състояни­ето ви. Депресията може да е генетич­но обусловена. Но често тя възниква при прекалено на­товарване на мо­зъка в резултат на стреса.

Има и други причини и те не са малко: депресията може да бъде свърза на с хормоналните изменения, които пе­риодично се случват в женския организъм.

Депресивното състояние при жените често се съпровожда с различни симптоми: променя се сънят, променя се апетитът жената страда от главоболие, както и от болки в ставите и мускулите.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар