Гел лакът – красив, но не особено полезен (как да заздравим ноктите)

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Предимствата на гел лака са безспорни – съхне моментално, траен е, подходящ е за чупливи нокти


Но мненията за неговата здравословност са противоречиви.

Според проучвания UV-лампата, която изпича маникюра, състарява нокътя и кожата на ръцете. Агресивно е и свалянето му. Затова никога не го правете сами у дома – може трайно да нарушите целостта на плочката. Гелът винаги се изстъргва заедно с част от горния слой на ноктите, а това ги прави чупливи. Освен всичко друго гелът е хидролизирана форма на колаген, който все пак е химикал и има някакво отрицателно отражение върху организма.

Специалистите препоръчват да давате почивка на ноктите от поне месец след 7-8 нанасяния. Периодът зависи от качеството на лака и от здравината на ноктите ви. През това време ги оставете да дишат, не слагайте друг лак.

Да се възстанови плочката, ще ви помогне лимон. Разрежете един плод през средата и просто мушнете върха на пръстите в месестата част.

Йодът е най-доброто средство, но оцветява ноктите. Ако това не ви притеснява, в 200 мл топла вода добавете 1 с.л. морска сол и 1 ч.л. йод. Разбъркайте до пълното разтваряне на солта и накиснете ноктите за 15 минути. Правете процедурата в петък вечер преди сън. Докато се наспите в събота, оцветяването ще избледнее значително.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар