Само жените, които се грижат правилно за кожата си, могат да отговорят на този въпрос

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Познавате ли кожата си? Оказва се, че много жени изпитват трудност при определянето на типа кожа.

Със затоплянето на времето се налага да обновите не само дрехите, но и козметичния си „гардероб“ и да заложите на продукти, които дават повече влага на лицето и тялото.

Замисляли ли сте се какво понася ежедневно лицето? Кожата му е най-силно изложена на агресията на

кожа грижа

Познавате ли кожата си?

външните фактори: студ, слънце, вятър, замърсяване… Да не говорим, че лицето отразява всички емоционални състояния – смях, сълзи и стрес, които оставят своите отпечатъци върху кожата.

Ето защо то има нужда от специални грижи и внимание, за да остане красиво и сияйно. Кожата на тялото не е на показ, но тя също реагира на външните агресори, стреса, лошите навици. А през лятото ги обединява жаждата за вода, породена от излагането на слънце, изсушаването, прекомерната топлина.

Познавате ли кожата си?

Правилните грижи означават на първо място познаване на типа кожа и използване на подходящи продукти.

Ето как може да се ориентирате каква точно е вашата кожа и, ако се налага, да направите промени в козметиката.

– Нормална кожа. Това е кожата, която няма някакви специфични проблеми или чувствителност, изглежда гладка и без неравности.

– Суха кожа. За това нейно състояние може да бъде причина дехидратация или ниското производство на себум. Кожата е крехка, на места напукана, деликатна, зачервява се лесно.

– Мазна кожа. Лъскава и мазна. Причина е излишъкът на себум. Състоянието често е придружено от появата на пъпки и черни точки.

– Комбинирана кожа. Мазна на челото, носа и брадичката(прочутата Т-зона) и суха по бузите и около очите.

– Чувствителна кожа. Тънка и нежна, бързо се зачервява и е склонна към обриви и розацея.

Подгответе я зa слънцето

Умора, стрес, работа, лоши хранителни навици. С наближаването на лятото, кожата изглежда уморена и с потъмнял тен. А всички мечтаем да бъде сияйна и здрава. Първата голяма грешка е, че повечето хора започват подготовката за среща със слънцето в последния момент. А дори кожата има нужда от малко време, за да се адаптира към разголените тоалети и по-силните слънчеви лъчи. До този момент тялото е било покрито с дрехи и предпазено. Рязката смяна в обличането и съответно огряването от слънчевите лъчи стресира кожата. Затова направете този преход плавно и здравословно.

За да избегнете вредата от интензивното излагане на слънце, използвайте козметични продукти и хитрини, които ще ви помогнат да запазите хубавия вид на кожата си,пише „Журнaл“. Първото, което трябва да запомните, е, че в топлото време кожата се нуждае от ежедневно овлажняване, тъй като лесно губи своята хидратация.

Използвайте хидратиращи продукти както за лицето, така и за тялото. През лятото е добре не веднъж, а два пъти седмично да ексфолирате кожата, за да премахнете мъртвите клетки.

Забавете стареенето

Доказано е! Хидратиращите продукти забавят стареенето на кожата, освен че се грижат за бляскавия й вид.

Освен това те я предпазват от агресивните външни фактори. Избирайте обаче овлажняваща козметика не само за деня, а и за нощта. През лятото е по-добре да заложите на хидратиращи нощни кремове, отколкото само на подхранващи. Така, докато спите, те ще използват часовете за лечение на евентуалните поражения, нанесени от слънцето.

Не забравяйте и маските, които имат овлажняващо, успокояващо или подхранващо действие.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар