Най-честите мъжки издънки – как да реагираме правилно?

Психолозите имат интересни идеи за това как да реагираме на най-разпространените издънки на собствените си половинки.

Мъжете в семейния живот дават предостатъчно поводи на жените да се обиждат. Най-простото: за празника вместо обици получавате тенджера – ами обидно си е! Или пък не е забелязал, че сте сменили с един тон цвета на косата си… Това, разбира се, в кръга на шегата. Но има и доста по-тежки провинения. Но каквато и

мъжки издънки

Най-важното е „климатичната“ обстановка вкъщи да остане топла и слънчева

да е вината на мъжа, най-важното е „климатичната“ обстановка вкъщи да остане топла и слънчева. И не обвинявайте – всъщност това зависи само от вас…

Забравил е да ви поздрави?

За годишнината от сватбата, за рождения ден, за деня на първата ви среща… Сутринта е минала стандартно, през деня не ви е звъннал, а вечерта се прави, че нищо не се е случило. Пълна катастрофа! Мислите си: „Явно вече не ме обича!“

СТОП! Не го нападайте. Мъжете са способни да се съсредоточават върху един проблем – многото задачи не се чувстват добре накуп в неговото съзнание. Най-вероятно в работата му не всичко върви гладко или просто си има някакви други грижи. Стресът сякаш слага преграда и не дава на мъжете да превключват навреме на вълната на други събития, какъвто е и вашият празник.

Истерията и претенциите само ще влошат нещата, като провокират у него чувство за вина. А той и без това, като разбере пропуска си, ще се чувства глупаво.

НОВ ОБРАТ: Сами си създайте празнично настроение. Идете до някой уютен цветарски магазин и си направете сами букета, за който винаги сте мечтали. После просто поръчайте доставка на вечеря вкъщи. Пригответе една хубава вечер за двама – без приятели и роднини, в чието присъствие чувството за неловкост със сигурност ще се усили.

ПРОФИЛАКТИКА: В мъжката компания често се обсъжда футбол, но рядко се присещат за рождените дни на децата или семейните празници. А това, което не се споменава и обсъжда, често отива някъде в „задния двор“ на паметта. Като начало можете да го убедите да впише в мобилния си телефон всички „паметни“ дати. И седмица-две преди всяко събитие започнете да премисляте менюто за празничната маса. Ако ще е празнуване с гости, то направете и списък с имената им и обсъдете с любимия. Така той със сигурност няма да забрави.

Вечно се задържа на работа, без да предупреди?

Кълнеше се, че днес ще се върне от работа точно в 7 вечерта. Но прекрачва прага половин час преди полунощ. Къде е бил? И защо не се е сетил да звънне и да предупреди?

СТОП! Скандалът няма да поправи нещата. Сутринта той е дал едно обещание в просъница. Но работната динамика го е завъртяла внезапно, пише „Журнaл“. Шефът му е възложил нова задача „за вчера“ час преди края на работното време. Няма как – наложило му се е да се задържи. После е попаднал в безкрайно задръстване или пък майка му е звъннала да мине и не е могъл да й откаже.

Според някои психолози мъжете реагират на последния стимул, който ги е провокирал. Напълно вероятно е той да си е мислел да ви звънне и да ви предупреди за задържането си – и толкова силно да е искал да го направи, че може дори да се заблуждава, че наистина го е направил. А в същото време реалността е била друга: нещо го е разсеяло и се е захванал с със съвсем друг проблем.

НОВ ОБРАТ: Бъдете любезна и нежна – кажете му, че сте скучала и сте го чакала, съчувствайте му. Следващият път ще ви звънне – бъдете сигурна. Най-важното е да не отмъщавате.

ПРОФИЛАКТИКА: Час-два преди края на работния ден не е лошо да се обадите или да пратите есемес на любимия с фино напомняне за уговорката… И гледайте да не ви домързи или да забравите!

Не се разбира с майка ви?

Отношенията между вашата майка и партньора ви са сложна тема. Разбира се, обединява ги любовта им към вас. Но пък те не са се избирали взаимно. Оттук идват и конфликтите.

СТОП! Обикновено мъжът, като изрече някоя фраза, съвсем не влага скрит смисъл в нея. Той просто констатира факта. Майка ви пък реагира остро на всичко. А на вас се полага ролята на дипломат. Най-важно е да успокоите майка си и да поддържате мъжа до вас. Ако често го нападате, това може да го доведе до депресия или да го накара да търси по-разбираща партньорка.

ПРОФИЛАКТИКА: Не обиждайте мъжа си в присъствието на майка си, а още по-малко си позволявайте да му повишавате тон. Разделете противоборстващите страни (ако може – в отделни помещения) и когато страстите утихнат, разтълкувайте и на двамата ситуацията така: всеки от тях може и да изглежда груб и нападателен, но всъщност е надежден приятел. Помнете: главната причина за враждата сте самата вие.

Близките ви подсъзнателно ревнуват. Бъдете добронамерена и разбираща и с двамата.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар