Пролетна ваканция 2017 – супер забавни идеи за децата

Музеи, танци, откриване на съкровища и скаутски приключения чакат учениците през пролетната ваканция тази година.

Хрумванията на различните образователни центрове и школи тази година са по-добри и интересни от всякога. Чак да му се прииска на човек и той да е в априлска ваканция!

пролетна ваканция

Тази година почивката за децата ще е от 8-и до 17-и април

Търсене

Тази година почивката за малчуганите ще е от 8-и до 17-и април. В края й е Великден, а през другото време ще се чудят каква беля да направят и коя компютърна игра да превъртят. Това е единият вариант. Другият е да пратим отрочетата си в стая на загадките.

Най-модерното забавление за малки и големи със сигурност е много подходящо и освен че развлича децата, ги прави и истински отборни играчи. Програмата за тази ваканция продължава 4 дни – от 10-и до 13-и април, като всеки ден започва с игра в някоя стая загадка на различна тема, като участниците трябва да разплетат някоя мистерия за час. След това децата ще се посветят на яздене и грижа към конете в полите на Витоша.

След изморителния предиобед, в случай, че времето е хубаво, ще бъдат опънати одеяла по поляните и ще има пикник. В един от дните се организира и търсене на съкровища сред природата, точно по пример на нещотърсачката Пипи. Предизвикателството, което продължава от 13.30 до 17.30 часа излиза по 39 лева на дена или 130 лева и за четирите дни, като в цената са включени игрите, ездата, храната за пикника и треньори.

Скаути

В случай, че това ви се струва прекалено развлекателно поради някаква причина, то може да пратите децата си и в Дряново. Мястото ще се превърне в извор на всякакви ценни знания в дни на великденската ваканция.

Продължителността отново е 4 дни – от 10-и до 13-и април, като за най-малките – първокласници и второкласници, организаторите планират курс „Природа и знание“. Тук малчуганите ще се посветят на походи, в които ще разучават планинската маркировка и ще се научат да се справят с елементарни неща, докато са във високото.

В това число различните начини за стъкмяване на огън, правене на бивак и оказване на първа помощ. Курсът предвижда и подробно обучение за екипировката, която ни е нужна в планината, в пещерите, както и къде какви животни и растения се срещат и как да ги разпознават.

Експедиция

Скаутството продължава в малко по-сериозна форма и в групата между 9 и 12 години, като тук смело се прибавят компаси и ориентиране с карта. По-големите ученици не само ще си направят бивак, но и ще го използват по предназначение, като направят подходящия заслон, опънат си палатки и пренощуват заедно с всички бръмбарчета и птички.

Ентусиастите между 10 и 14 години пък ще подходят към гората по още по-особен и смел начин, като се преобразят в „млади изследователи“. Идеята е всички ученици, които имат по-засилен интерес към биологията, да видят как всъщност се събира информация за биологичните видове. Експедицията ще се състои от вземане на проби, анализ и правене на изводи от откритите неща. Изследователите ще трябва да изготвят и презентация, за да споделят всичко, което са разбрали с останалите. В същата възрастова група се организира и курс „млад пещерняк“, пише „Телеграф“. Тук нещата вече стават наистина интересни, защото младежите ще имат възможност да се спуснат с въже в пещера и да видят как се изследват карстовите образувания и самите пещери.

Разследване

Каките и батковците до 17 пък може да се опитат да изкарат курса за спасители и гражданска защита.

Четиридневното приключение ще бъде наситено с пресъздаване на земетресения, пожари, наводнения и всякакви други екстремни ситуации. Децата ще получат много задълбочени познания за оказването на първа помощ, както и как да работят с хора, претърпели някакво бедствие. Освен това ще им бъдат дадени и знания как да организират хора при криза и как да се справят в пресечен терен с още един, трудноподвижен човек.

Ако пък всички тези природни и активни преживявания никак не пасват на вашето творчески настроено дете, то може да се докосне до журналистиката с курса за „млади репортери“, който приема хора между 14 и 16. Занятията поставят основата на журналистиката и принципите й, като децата ще трябва да съставят различни текстове като интервю и репортаж, както и да се научат как да ги илюстрират. Всички специализирани курсове се организират в планинска хижа и излизат по 150 лева за четири дни, в които са включени и храната, и спането на децата.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар