Знаете ли че…

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Нито един дракон не е пострадал!

Дракон от филма „Хари Потър и Огненият бокал“

Защитниците на животните могат да бъдат спокойни – във финалните титри на филма „Хари Потър и Огненият бокал“ е изписано следното: „Нито един дракон не е пострадал по време на снимките на филма.“

Специални телефонни номера


От 555-0100 до 555-0199 са номерата, запазени изключително и само за използване в компютърни игри, филми и сериали. Тази мярка била взета от американските телефонни компании, за да предпазят обикновените граждани от обажданията на луди фенове, които звънят денем и нощем на реално съществуващи телефонни абонати.

Решението за специалните номера дошло след съдебен процес срещу създателите на комедията „Всемогъщият Брус“. Във филма бил показан произволно избран телефонен номер. Неговият абонат, американска гражданка, завела съдебен иск срещу кинокомпанията за причинен тормоз от страна на зрители на техния филм, които неуморно й се обаждали по всяко време на денонощието и търсели Бог на нейния номер.

В Япония не празнуват всяка година рождения си ден

Традицията в Страната на изгряващото слънце повелява да се отбелязват 3-ият, 5-ият и 7-ият рожден ден. Празникът се нарича сити-госан и всъщност не се счита за детски, защото чества родителите на рожденика. Малчуганите се обличат в нови дрехи и цялото семейството посещава храма за тържествена церемония.

Подаръци на рожденици е прието да се поднасят само на хора, достигнали доста по-късна възраст от детската – на юбилейните 60 и 70, след което на 79, 88 и 99 години, пише Журнал за жената.

Борбата с пиянството в Русия има дълга история

Петър I, един от най-великите царе на Русия, се е борил с прекалената употреба на алкохол сред народа си по много необичаен начин. „Награждавал“ алкохолиците с орден „За пиянство“. Медалът тежал 7 кг, но според някои исторически източници понякога за особени „заслуги“ достигал до 16 кг. Награждаваните били удостоявани с ордена не в двореца, а в полицейския участък. Там им го закачали така, че било невъзможно горките пияници да си го свалят сами.

 

АПИ СЛИМ – Хапче регулира апетита и желанието за сладко!

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар