Има ли романтика в запознанството „по интернет“? Вижте кои са предимствата на любовта онлайн

За романтичните връзки, тръгнали от социалните мрежи, има две “ школи“


Според едната е глупаво човек да разчита, че във виртуалното пространство ще си намери партньор, подходящ и на живо. Според другата е точно обратното и има хиляди примери за това.

Привържениците на първата теза алармират за рисковете да се влюбиш в неподходящ човек и дори преувеличават дебнещите опасности от срещата очи в очи. Те дават клиширани съвети от рода на „ако сте сами, ходете по-често на кино“, „запишете се на танци или на курс по чужди езици“. Вярно е, че когато си търси партньор, всеки разумен човек трябва да разшири възможностите да срещне нови хора. Но ако си мислите, че някой ще ви заговори в киното, дълбоко се лъжете. Тези сценки остават завинаги в архивите на старите филми от 20 век. Ако пък вие решите да се запознаете с някого в киното, ще сте наясно, че е 30-ина годишен/а и не е дебел/а, но той/тя може да наговори куп лъжи.

Привържениците на втората теза също хиперболизират възможностите да опознаеш човека, като дълго си общувал с него във виртуалното пространство, следиш какво публикува, как коментира, кои са му приятелите. Фалшивите профили в социалните мрежи отдавна са класика.

Нито една от двете тези не е единствено права или само грешна. Има и предимства, и рискове да се влюбиш по интернет, но то така е и в живота.

Предимствата

Един от плюсовете на общуването през социалните мрежи е, че там хората могат да се свързват по интереси. А каква по-голя-ма гаранция за успеха на една връзка от общите интереси. Ако обичате цветята, ще си намерите приятели в група по градинарство. Ако сте вегани, ще откриете други вегани. И щом постовете на някого ви допаднат, ще започнете да си пишете само с него. Така ще стигнете до по-лични неща, след известно време може би и до среща на живо.

Безспорно предимство е, че интернет дава възможност за общуване без граници. Всъщност това е основната причина хората да са толкова запалени по социалните мрежи, а не защото са отчуждени от тези, които са близо до тях в реалността. Може пък вашата половинка да е Джон от Нова Зеландия, когото няма как да срещнете в курса по танци.

Митът, че хората лъжели в интернет и се правели на такива, каквито не са, е верен само отчасти. Могат и да са много по-искрени, когато изразяват вижданията си писмено, отколкото в лична среща.

Примерно заради свенливост и невъзможност да се отпуснат.
Какво ще излезе от една връзка, започнала в интернет, зависи изцяло от самите хора, набъркани в нея. От това дали искат да общуват пълноценно или просто си запълват времето и се забавляват, пише „Всичко за семейството“. Което също си проличава веднага щом стане дума за среща в реалността.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар