Все пак противоположностите не се привличат, а се отблъскват…

промоции

Популярната теория за това, че хората с про­тивоположни характери се привличат и образуват твърда, нерушима връзка, не издържа критиките на специалистите. В крайна сметка, ние търсим партньор сред себеподобните си.

Учени от университета в Калифорния, в САЩ провели изследване и стигнали до извода, че хората привличат своите потенциални партньори от „една лига“, които притежават еднакви характеристики на привлекателност.

Личните особености и чертите на характера също оказват влияние върху избора на втората половинка, обаче от пръв поглед се влюбваме именно в тези, които приличат на нас.

ХОРАТА ТЪРСЯТ ПОТЕНЦИАЛНИ ПАРТНЬОРИ СРЕД ТЕЗИ, КОИТО СМЯТАТ ЗА РАВНИ

В хода на изследването учените анализирали информацията от 3000 анкети на членове на брач­ните агенции в Интернет. Популярността на всеки участник се оценявала по броя опити да се запознае с представител на противоположния пол.

В крайна сметка станало ясно, че най-популяр­ните участници по принцип контактували само един с друг, т.е. помежду си. По същия начин и ос­таналите участници предпочитали да завържат връзка със себеподобните си – също не толкова „популярни хора.

За да потвърдят резултатите, изследовате­лите разширили кръга на участници, разглеждайки тенденциите сред милионите ползватели на брач­ни сайтове и стигнали до същите изводи: хората търсят потенциални партньори сред тези, които смятат за равни със самите себе си – и по популяр­ност, и по привлекателност.

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар