Как да украсите дома си за Баба Марта? (чудесни идеи)

Всеки от нас украсява дома си през декември, за да покани на гости коледното настроение. Рядко обаче се сещаме, че всъщност можем да разнообразяваме жилището си всеки сезон и за всеки празник.

Сърца за Свети Валентин, яйца и пиленца за Великден, балони за Деня на детето. Съвсем дребни и простички детайли, които ще внесат в помещенията много емоции. По същия начин стои въпросът и с идния месец март. Още в първия му ден по традиция се закичваме с мартенички в бяло и червено за здраве и

Честита Баба Марта

Честита Баба Марта!

благополучие, любов и щастие.

Освен дрехите и китките ни обаче, този символ може да краси и дома ни и то в какви ли не превъплъщения. Достатъчно е багрите да са запазени, което впрочем може да се постигне дори с украсата от новогодишните празници или деня на влюбените.

Можете да използвате топките от коледната елха. Ако не са в правилните цветове, за нула време ще ги боядисате в бяло и червено. Напълнете с тях стъклена купа, а помежду им поставете цветчета или пък ги счупете и използвайте парченцата, като ги налепите върху картон и ги поставите в рамка. Така ще получите артистично мартенско пано. Чудесна работа ще ви свършат и сърцата под всякаква форма – картонени, плюшени, възглавници и т.н. Разкрасете с тях стаите и сами ще се уверите колко различна енергия има в дома ви.

Още по-добре е сами да направите украсата. Достатъчно е да си купите мъниста, лепило и прежда (разбира се в бяло и червено). Използвайте бутилки, буркани, вази и каквото друго ви дойде на ум. Намажете ги с С200, а след това ги увийте с цветните кончета. Можете да експериментирате и с формите. Например половината шише да бъде червено, а другата – бяло. Или пък да редувате двата цвята.

На същият принцип украсете химикалки и моливи, изгорели крушки и дори дръжките на вратите. Изобщо всички непотребни вещи в дома ни, могат да играят ролята на мартенска украса и то само като ги увиете в прежда. Ако пък имате повече време и желание, направете си топки от прежда или конци, които да окачите на тавана, за да висят надолу.

Процедурата е лесна. Надуйте балон до такава големина, на каквато искате да са вашите мартенски топки. След това го увийте с цветните нишки. Може да комбинирате бялата и червената или да направите отделни топки от различните цветове. Когато увиете балона, нанесете върху конците Ц200, като се стараете да не цапате много балона. Оставете един ден да изсъхне и да се втвърди, а след това спукайте балона.

В дупките между преждата можете да промушите корда или конец, за които да висят от тавана. По ваш вкус добавете и допълнителна украса на топките, като залепите върху тях мъниста. Най-лесно ще се получи с помощта на четка за зъби. По подобен начин можете да си направите и мартенски венец, който да окачите на вратата или на стената.

Продукти:

В кухнята също има продукти, които могат да се превърнат в импровизирани мартенички. За тази цел може да използвате подправки. Разбира се, най-подходящи са червеният пипер и солта. Напълнете с тях няколко стъклени чаши и ги подредете на видно място в дома ви. За да се получи разнообразно, можете да използвате и комбинация от лют червен пипер (едро смлян) и захар. Освен стъклен съд, използвайте и дървени лъжици.

Ако ви се играе повече, нарисувайте им очи, уста и коса, за да приличат на Пижо и Пенда или използвайте черен пипер на зърна за тази декорация. Друг продукт от кулинарията, който можете да използвате, е бобът.

Единият вариант е да оцветите част от зрънцата с червено, а останалите да оставите в бяло. Можете обаче да използвате и от кафявия фасул, който често има червеникав отенък. За да е още по-цветно, добавете и грах. В много мартеници зеленият цвят присъства като символ на свежестта и настъпващата пролет.

Интересно може да се получи и ако експериментирате с глави червен лук и чесън. Можете да ги нанижете на прежда, като истински мартенички. За кухнята идея е да направите и украса от дървени дъски за рязане или пък дървени чукове за месо. Дали ще ги увивате в прежда или ще ги боядисвате, зависи изцяло от вас. В крайна сметка най-важното е да се забавлявате и да украсявате дома си за всеки празник, а не само по Коледа.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар