Как да украсите дома си за Баба Марта? (чудесни идеи)

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Всеки от нас украсява дома си през декември, за да покани на гости коледното настроение. Рядко обаче се сещаме, че всъщност можем да разнообразяваме жилището си всеки сезон и за всеки празник.

Сърца за Свети Валентин, яйца и пиленца за Великден, балони за Деня на детето. Съвсем дребни и простички детайли, които ще внесат в помещенията много емоции. По същия начин стои въпросът и с идния месец март. Още в първия му ден по традиция се закичваме с мартенички в бяло и червено за здраве и

Честита Баба Марта

Честита Баба Марта!

благополучие, любов и щастие.

Освен дрехите и китките ни обаче, този символ може да краси и дома ни и то в какви ли не превъплъщения. Достатъчно е багрите да са запазени, което впрочем може да се постигне дори с украсата от новогодишните празници или деня на влюбените.

Можете да използвате топките от коледната елха. Ако не са в правилните цветове, за нула време ще ги боядисате в бяло и червено. Напълнете с тях стъклена купа, а помежду им поставете цветчета или пък ги счупете и използвайте парченцата, като ги налепите върху картон и ги поставите в рамка. Така ще получите артистично мартенско пано. Чудесна работа ще ви свършат и сърцата под всякаква форма – картонени, плюшени, възглавници и т.н. Разкрасете с тях стаите и сами ще се уверите колко различна енергия има в дома ви.

Още по-добре е сами да направите украсата. Достатъчно е да си купите мъниста, лепило и прежда (разбира се в бяло и червено). Използвайте бутилки, буркани, вази и каквото друго ви дойде на ум. Намажете ги с С200, а след това ги увийте с цветните кончета. Можете да експериментирате и с формите. Например половината шише да бъде червено, а другата – бяло. Или пък да редувате двата цвята.

На същият принцип украсете химикалки и моливи, изгорели крушки и дори дръжките на вратите. Изобщо всички непотребни вещи в дома ни, могат да играят ролята на мартенска украса и то само като ги увиете в прежда. Ако пък имате повече време и желание, направете си топки от прежда или конци, които да окачите на тавана, за да висят надолу.

Процедурата е лесна. Надуйте балон до такава големина, на каквато искате да са вашите мартенски топки. След това го увийте с цветните нишки. Може да комбинирате бялата и червената или да направите отделни топки от различните цветове. Когато увиете балона, нанесете върху конците Ц200, като се стараете да не цапате много балона. Оставете един ден да изсъхне и да се втвърди, а след това спукайте балона.

В дупките между преждата можете да промушите корда или конец, за които да висят от тавана. По ваш вкус добавете и допълнителна украса на топките, като залепите върху тях мъниста. Най-лесно ще се получи с помощта на четка за зъби. По подобен начин можете да си направите и мартенски венец, който да окачите на вратата или на стената.

Продукти:

В кухнята също има продукти, които могат да се превърнат в импровизирани мартенички. За тази цел може да използвате подправки. Разбира се, най-подходящи са червеният пипер и солта. Напълнете с тях няколко стъклени чаши и ги подредете на видно място в дома ви. За да се получи разнообразно, можете да използвате и комбинация от лют червен пипер (едро смлян) и захар. Освен стъклен съд, използвайте и дървени лъжици.

Ако ви се играе повече, нарисувайте им очи, уста и коса, за да приличат на Пижо и Пенда или използвайте черен пипер на зърна за тази декорация. Друг продукт от кулинарията, който можете да използвате, е бобът.

Единият вариант е да оцветите част от зрънцата с червено, а останалите да оставите в бяло. Можете обаче да използвате и от кафявия фасул, който често има червеникав отенък. За да е още по-цветно, добавете и грах. В много мартеници зеленият цвят присъства като символ на свежестта и настъпващата пролет.

Интересно може да се получи и ако експериментирате с глави червен лук и чесън. Можете да ги нанижете на прежда, като истински мартенички. За кухнята идея е да направите и украса от дървени дъски за рязане или пък дървени чукове за месо. Дали ще ги увивате в прежда или ще ги боядисвате, зависи изцяло от вас. В крайна сметка най-важното е да се забавлявате и да украсявате дома си за всеки празник, а не само по Коледа.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар