Обич за една минута дарява щастие за цял живот

Как да покажете любовта си към близките за една минута и какви са ползите от това?

Оставяйте малки мили бележници в кутията със закуска на децата. Този американски модел за бягство от училищните закусвални става все по-популярен и у нас. Така че го използвайте да напомните на децата колко много ги обичате. При малките това е особено нужно, защото те чувстват липсата на домашния уют и сигурност. Само не пишете за домашните и поетите задължения да нахранят хамстера. Идеята е да са мили и шеговити послания.

Пригответе на малките вечеря във формата на персонажи от животинския свят. Дори обичайната филийка хляб може да се превърне в зайче, ако я изрежете с формичка за сладки. А тийнейджърът ще е във възторг от хамбургер, сготвен от мама, пък макар и здравословен.

Всеки ден поне един път хвалете детето си. Психологът е категоричен, че липсата на подкрепа и поощрение от родителите в най-ранна възраст прави хората затворени, без самочувствие, нерешителни.

Помислете 60 секунди, преди да викнете. Може пък да ви премине ядът от поредната беля. Или поне ще измислите по-мек увод към назидателното слово, което така или иначе сте решени да изнесете.

Отделете минутка вечер, за да изпратите детето към спалнята с мила дума на обич и съпричастие. Нека това да е последното, което то ще чуе за деня. Според специалиста думите ще останат в подсъзнанието му през цялата нощ.

Не чакайте родителите да ви се обадят, наберете вие техния телефон. Не търсете повод, направете го спонтанно. Тези комуникации е добре да стават и по другите канали – есемеси, социални мрежи, стига близките ви да боравят с тях. Може пък да ги научите. Така ще се ограничите наистина до 60 секунди, защото често възрастните хора са доста разговорливи.

Бъдете мъдри при избора на подаръци за родителите си, не чакайте повод да ги направите. За минутка да се отклоните от обичайния си маршрут и ще им купите билет за кино или някакво лакомство. Да, лакомство. Възрастните хора са като децата, обичат сладко.

По-малко от минута е нужна, за да преглътнете поредния укор към родителите си. Според психолога, когато децата създадат свое семейство, се чувстват изведнъж помъдрели и длъжни да съветват не само собствените си деца, а и родителите си. А това обижда възрастните хора, дори и да имате право. Помнете, че няма как да ги промените, да изкорените създавани с години навици.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар