Дъщеря ми затъва все повече


Започна да краде, набедиха я за проститутка

Казвам се Веселина. Преди няколко месеца за мен започна един истински ад. Дъщеря ми като много деца от квартала попадна под лошото влияние на по-големи от нея момичета. В началото нищо не подозирах, докато не започнаха проблемите – един след друг. Натрупа отсъствия в училище, за които беше пред изключване. С много мъки и помощта на класната й ръководителка и училищния психолог, този проблем се реши, макар и не непълно.

Не минаха и няколко дни и започнаха да ни викат в полицията.

Колкото и да ми беше трудно трябваше да приема, че дъщеря ми краде, защото на големите момичета им трябват пари. Все още чакам да видя какви ще са последствията. Но не стига дотук.
Под мое и на училищния психолог влияние, дъщеря ми разбра, че тази среда не е добра за нея и започна опити да се измъкне. Това не се хареса на така наречените приятелки и започнаха заплахи да вземе моя телефон, бижута и да им ги занесе, ако не, аз ще бъда нападната, пребита и пак ще си ги вземат.

Другият вариант беше да вземе личната ми карта и да се регистрира като дистрибутор на козметика, да взема парите да им ги дава и да не ги превежда по банков път, след което последствията ще понеса аз. Тя споделяше това с мен и решихме да подадем оплакване в полицията. Бяха предупредени, но не и да престанат – другото което предприеха беше да я оклеветят пред децата от квартала, че е малолетна проститутка. Проверих – все още е девствена, но хората говорят, кварталът е като едно малко село и всичко се знае.

Дъщеря ми е в 8 клас и я отглеждам сама. Всяка вечер треперя докато си дойде от училище да не й се случи нещо лошо. Тя осъзнава, че трябва да се освободи от тях, но не й дават възможност.
Трудно ми е, опитвам се да й бъда приятелка, за да няма повече подобни неприятни изненади, не мога и да приемам всичко което тя смята за редно и рискувам отново да изгубя доверието й.
Моля, посъветвайте ме как да постъпя и да спася детето си от неприятностите, в които се намесва.

В.М., Пловдив

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар