Как да се справите със супер сухата и лющеща се кожа?

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Сухата кожа не е само естетичен проблем


Неприятно е, когато е изпръхнала, загрубяла и се лющи, защото човек не изглежда добре. Но това състояние означава, че е нарушена защитната функция на кожата. Често се появяват и неприятни усещания – сърбежи, опъване, дразнене.

Кожата иска правилна грижа през цялата година, но особено през зимата. Тогава проблемът с водния й баланс се обостря заради студа и сухия въздух в офиса. Затова е необходимо да се постараете още повече за тялото и лицето. Отвън – с козметика, отвътре – със здравословен хранителен режим. В менюто си обърнете специално внимание на протеините и на растителните мазнини, богати на ненаситени мастни киселини. Пийте и достатъчно вода.

Понеже се предлага най-различна козметика, е трудно да се ориентирате какво да си купите. Специалистите съветват да избирате продукти с балансиран състав, които комбинират хидратиращи съставки и липиди (мазнини) с лесна усвояемост. Колкото по-естествени и близки до органичния състав на кожата са, толкова по-добре ще се поемат. Какво да търсите на етикетите?

• Уреята е естественият мега-хидратант на кожата, важен краен продукт от обмяната на веществата (по-точно от метаболизма на протеините). Тя свързва водните молекули, задържа ги в кожата и поддържа водния баланс в повърхностния й слой. Нормалното съдържание на урея е около 7-8%. Ако е по-ниско, кожата е суха, не се регенерира достатъчно бързо, може да започне да се лющи. В козметиката оптималният състав на урея е 10%.

• Морската луга е страничен продукт от производството на морска сол и има високо минерално съдържание. Повишава устойчивостта на кожата срещу алергени и различни дразнители. Тя е надеждно средство при невродермити и екзема, а тези състояния обикновено се обострят през зимните месеци. Механизмът на действие на лугата е много прост: тя укрепва мембраните на мастоцитите – специфични клетки на имунния отговор. Те стават по-малко чувствителни към дразненията, не секретират хисгамин и други вещества, виновни за поява на алергична реакция. Лугата много добре подхранва и заздравява суха, нацепена и болезнена кожа.

• Растителните масла са богата гама, най-полезни при суха кожа са бадемовото (заради отличната съвместимост на неговите липиди с липидите на кожата), от ший (богато на витамини, микроелементи, алантоин, ненаситени мастни киселини), от жожоба (успокоява раздразнена кожа) и какаовото (абсолютна биосъвместимост с човешкото тяло).

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар