Мъжът ми си смени работата и започна да пие

2111278527
Събра се с алкохолизирани колеги и сега всяка вечер е пиян

От седем години насам животът ми се превърна в истински ад. Със съпруга ми сме женени от повече от двайсет години. Аз в момента съм на 41 години, той на 45. Имаме две деца – момче и момиче. И двамата са добри деца, учат се добре, не ни създават никакви дертове. И с парите се справяме, не сме някакви богаташи, но и двамата имаме хубава работа, изкарваме достатъчно.

Проблемът започна откакто той постъпи на нова работа преди седем години. Привлякоха го с много добра заплата. Освен това самата работа била лека, казаха му тогава, нямало никакво напрежение. Е, да, но се оказа, че именно това е големият проблем. Всичко беще така, както му казаха – парите наистина са много по-добри от предишната му работа, плащат ги редовно. Но това, че има по няколко ангажимента на ден, а през останалото време седят с колегите в офиса, се оказа не толкова добре.

Оказва се, че колегите му, дори шефовете, за да си запълнят времето до края на работния ден, предимно пият. Отначало той се дърпал, след това, за да не се цепи от колектива, приел да пие едно. И така в един момент започна да пие наравно с всички. И тъй като повечето там са или ергени, или разведени, започнаха след работа да продължават по заведения. Вече започна да се връща пиян всяка вечер, отношенията ни клонят към пълна непоносимост, постоянно скандали… Обмислям да го напусна, но само децата ме спират.

З. С., София

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар