Как да се чувстваме щастливи на работното си място – 5 златни съвета

промоции

Празничната ваканция свърши – отново сме на работа. Преходът е труден, затова се възползвайте от идеите, които ни подсказват психолозите. Работата винаги може да стане по-приятна.

1. Осъзнаваме ползата от нашата работа

„Защо избрах тази професия и този пост?“ Това е основният въпрос, който трябва да си задаваме всяка сутрин. Добре е да си припомняме причините, поради които сме били мотивирани в началото. Нашият избор

щастие офис

Как да бъдем щастливи в офиса?

не е бил случаен, но често впоследствие си изграждаме навика да виждаме предимно недостатъците вместо предимствата и достойнствата на работата ни.

Полезен начин за подобряване на отношението ни е предаването на собствения опит на по-младите. Въобще разговорите за професията ни с приятели и близки доставя допълнително удовлетворение, защото по този начин си даваме сметка колко много неща вършим и какъв е резултатът от тази дейност, която понякога ни се струва незначителна и незабележима.

2. Организираме работата си според нашите предпочитания и вкусове

Техниката е проста – всеки ден правим списък на задачите, които най-много ни въодушевяват, и после изброяваме тези, които са ни скучни и досадни. След седмица проверяваме какво се е получило. Ако негативният списък се е оказал по-дълъг, предприемаме реорганизация на работата си, като даваме повече простор за дейностите, които ни носят удовлетворение.

В същото време търсим начини да се освободим от тези, които не ни обогатяват с нищо. Това изглежда трудно осъществимо, но всъщност се постига лесно чрез преразпределяне на задачите между колегите, които може би имат критерии, различни от нашите, и с удоволствие биха поели това, което не ни привлича.

Може да се помисли и за промяна в дневната програма и „вмъкване“ на неприятните професионални задължения в часове, в които работим по-машинално и с по-малко енергия.

3. Слагаме край на рутината

Отношенията с работата са като в брака – трябва да премахнем еднообразието, за да се съживят чувствата.

Можем да постигнем това с няколко лесни трика:

– Отиваме на работа по различен път.

– Започваме да се обличаме по нов начин и сменяме парфюма.

– Откликваме на нови предложения и вместо обичайното „не“ казваме „защо не“.

– Без страх даваме нови идеи – това дава самочувствие и радост от вниманието на колегите.

4. Разкрасяваме работното място

Откога не сме променяли начина на подреждане и разположението на мебелите? Започваме с изхвърляне на ненужните неща – тяхното количество ще ни учуди. Почистваме, проветряваме, придаваме индивидуален характер на нашето бюро с хубава работна лампа, зелени растения, снимки, защо не и ароматна свещ от време на време.

5. Подобряваме отношенията си с колегите

Не става дума за сприятеляване, а за създаване на приятна и спокойна работна атмосфера. Да „стопим ледовете“, като предложим бисквити или чай, като честитим рождените дни, пише „Журнал“. Много е важно да общуваме директно, а не чрез телефони и имейли. И без това е по-добре от време на време да ставаме от работното място и да се раздвижим.

Усмивката е най-доброто средство за комуникация. Важно е също да изслушваме какво казват колегите и да се интересуваме от работата им.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар