Как да си изберете стол за пред компютъра, така че да ви остане здрав гърба?

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Работата пред компютъра, независимо дали у дома или в службата, обикновено е свързана с продължително седене на един и същ стол

bioro

Ето защо, без значение на каква възраст сте, за да избегнете неприятните болки в гърба, трябва да се снабдите с ергономичен модел, който подкрепя долната част на гръбначния стълб и коригира неправилната стойка.

Няколко са характеристиките на добрия работен стол. Търсете модел с възможност за регулиране на височината на седалката чрез пневматичен лост. Това е решаващо за удобството на долната част на гърба, защото чрез корекцията на височината всеки, колкото и да е висок или нисък, ще е с правилна стойка, когато седне.

Широчината и дълбочината на седалката също са важни, за да се чувствате комфортно. Оптималната широчина е около 50 см, а дълбочината трябва да е такава, че при сядане задната част на коленете да е на няколко сантиметра разстояние от седалката.

Облегалката трябва да е широка между 32 и 45 см. Ако е конструирана отделно от седалката, трябва да е с регулируема височина и ъгъл на наклона, за да е в състояние да поддържа естествената извивка на гръбначния стълб. Облегалката трябва да следва естествената S-образна извивка на гръбнака, а мускулите на гърба да поддържат естествената поза на гръбначния стълб, без да се натоварват. Ако облегалката и седалката са едно цяло, хубаво е столът да има заключващ механизъм, който да не позволява облегалката да застане под ъгъл, опасен за здравето на седящия.

Обърнете внимание и на материала, от който е направен столът. Дишащите модерни материи са за предпочитане пред потвърдите повърхности. Проверете и дали столът осигурява лесен достъп до клавиатурата на компютъра. Тя трябва да е достатъчно близо до тялото, за да не се налага да се навеждате напред. Лактите при правилна стойка са на едно ниво с китките, а предмишниците са под прав ъгъл спрямо мишниците. Необходимо е лактите да са отпуснати свободно върху подлакътниците докато пишете на клавиатурата.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар