Това трябва да направиш, за да откриеш мечтаната работа!

Ти лайф за Лекува

Първо започни да се питаш. Какво харесваш? В какво си добра? Напиши всичко, което правиш добре – може да е почистване на дома, подреждане на книги, организиране на партита. Отдели нещата, които могат да ти спечелят пари, след това отдели тези, които искаш да направиш, за да спечелиш пари. Понякога човек намира в себе си супер сили, за които не знае, че съществуват.

Интервю за работа

Интервю за работа

Веднъж след като си направила списък с работите, които съответстват на уменията ти, отдели по 30 минути за онлайн проучване на всяка позиция или се свържи с колеги от университета, за да откриеш някой, който работи точно това. Попитай ги коя е най-лошата част от тяхната работа. Всеки кариерен път върви с определени трудности, но можеш да избереш каква трудност точно да е.


Може да си мислиш, че е добре да работиш в държавната администрация, но дали си готова за мъката, която причинява тежката бюрокрация? Това не е работа за всеки. Ако искаш да работиш като търговец и да търсиш клиенти, дали си готова да разговаряш всеки ден с различни хора и да ги убеждаваш да купят точно от теб? Отдели половин час на ден в продължение на две седмици и ще намериш 14 потенциални сфери на работа.

Фокусирай се върху определени професии – медицински работник, учител, инженер – но също и върху условията на труд. Дали перспективата да работиш нощно време в малки стаи или пред хора, те кара да се чувстваш ентусиазирана? Или потръпваш при тази мисъл. Колко важно е за теб да работиш близо до дома си, да имаш възможности за пътуване, различни колеги, престиж или кауза, за която да се бориш?

Как ще ти се изяснят нещата?

ПРОВЕРИ СИ СЪОБЩЕНИЯТА

Прегледай няколко месеца назад стената си в социалните медии или електронната си поща. За какви услуги те молят приятелите ти? В какво си добра? Много хора нямат представа в какво ги бива, казват специалистите. Затова се вслушай в другите хора, те ще ти помогнат да определиш уменията си.

СПРИЯТЕЛИ СЕ С ПО-ВЪЗРАСТНИ

Поддържай приятелства с хора на различни възрасти. Говорейки с по-възрастни хора, като приятелите на родителите ти или бившите ти учители, за техните професии, може да откриеш полезни перспективи.

ПРИСЪЕДИНИ СЕ

Намери и се присъедини към групи с твоите интереси. Трябва да излезеш извън студентския си кръг, както и да се срещаш с професионалисти.

ПРОБВАЙ НЕЩО РАЗЛИЧНО

Ако нямаш смелост да поемеш изведнъж нов курс, пробвай с малки стъпки. Направи си сайт, блог или започни да правиш бижута. щом толкова искаш. Не е нужно да напускаш постоянната си работа и няма нужда това да става призванието ти в живота, освен ако не искаш.

ЗАПОЧНИ ДА ПЪТУВАШ

Откривай света, ако имаш тази възможност. Пътешествията няма да ти кажат какво да правиш с бъдещата си кариера, но може да ти разкрият много неща за теб.

„НАПУСКАЙ” ПО ГРАФИК

Ако не си сигурна, че настоящата ти работа или студентска програма е точната за теб, определи си годишна дата. в която да напускаш. Веднъж след като визуализираш как се оттегляш, ще ти е по-лесно да помислиш дали постъпваш правилно. И в двата случая, когато решението е взето съзнателно, можеш да продължиш уверено към целта.

НАМЕРИ КРЪГ, НА КОЙТО ДА СЕ ДОВЕРИШ

Трудно е да намериш честно мнение, когато си обградена от хора, които искат да си някоя друга. Обгради се от подкрепящи хора, които наистина са на твоя страна, и не казват ДА по инерция.

Ето няколко много важни съвети при търсенето на работа!

Това са няколко много тъпи въпроси, които се задават на интервю за работа

 

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар