Ето защо пилешката супа е най-доброто средство при грип и настинка

Пилешката супа наистина може да ви помогне при тези състояния и това не е мит

грип

Пилешката супа наистина може да ви помогне при тези състояния и това не е мит


Всеки знае колко е неприятно да попаднеш в плен на коварния грип или някаква настинка.

В такива случаи обикновено на помощ идва пилешката супа. Запитвали ли сте се обаче защо именно пилешката супа е горещо препоръчвана при състояние на грип или настинка?

Историческите хроники сочат, че тя е била горещо препоръчвана при грип и настинка. Това показва безспорно, че различните народи са се възползвали от нея при грип и настинка.

Учените от университета в Небраска разкрива механизма, по който вкусното ястие успява да надвие неприятните грип и настинка.
Те твърдят, че силата й се крие в съдържащото се в нея вещество, наречено карнозин.

То подсилва имунитета и дава сили на организма да се справи с болестотворните процеси. Освен това дава допълнителен тонус и достатъчно енергия на тялото. Именно в това се крие вълшебството, благодарение на което пилешката супа ни изправя бързо на крака при наличието на грип и настинка.

Разбира се всеки един от останалите продукти като морков, чесън, лук, магданоз, черен пипер и лимонов сок имат своя принос.
Те също съдържат значими вещества като витамин А, витамин С, витамин В комплекс, цинк, желязо, калий, калций и др.

Учените установили, че тази питателна храна прави отделянето на жилавия секрет, заседнал в бронхите значително по-лесно, пише gotvach.bg.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар