3 неща, които гарантирано ще подобрят живота ви

Ето какво можете да направите, за да се почувствате по-мотивирани и да постигнете повече успехи.

1. Радвайте се на всеки миг

благодаря

Бъдете благодарни

Като деца виждаме живота си напред като една голяма светла картина, изпълнена с красота и успехи. Е, на практика нещата не са точно така. Но не се отчайвайте, ако не всеки ден върви по мечтания план.

Понякога най-неочаквани неща ни карат да усещаме живота пълноценно – хубава песен, случайно чута по радиото, птича песен, която ни събужда сутрин, или дребни жестове като мила картичка от детето с криволичещ надпис… Не е ли така?

Не правете големи планове за неща, които да направят живота ви щастлив – той става такъв с всеки момент, в който изпитвате удовлетворение от него. Не пропускайте детайлите – оказва се, че именно малките неща, кратките усмивки, неподозираната добронамереност ни зареждат много повече от всякакви сложни планове да разнообразим живота си и да го осмислим.

2. Развийте чувството си на благодарност.

Според изследване на американски психолози, ако всяка седмица си отбелязвате нещата, за които сте се почувствали благодарни, след два месеца ще гледате на света от слънчевата му страна.

По природа сте негативно настроени? Ще ви трябва малко повече практика, за да се промените. Ето едно упражнение: отделете 15 минути, за да превъртите в главата си отминалите седем дни и да откриете 5 неща, за които сте благодарни. Може да са много общи: например, че живеете там, където няма война, или по-лични и конкретни: да речем, че мъжът ви е приготвил вечерята във вторник, защото вие сте били капнали от умора.

Няма значение дали е нещо голямо, или малко, щом ви кара да изпитвате благодарност – отбележете си го. И в края на всяка следваща седмица допълвайте списъка си.

3. Престанете да се самокритикувате

Ако имате ниско мнение за себе си, вероятно се отнасяте доста строго към себе си, пише „Журнал“. Анализирайте критиките, които отправяте към личността си – как ви действат, как „подхранват“ самооценката ви.

Например, ако сте на парти и си мислите, че не сте на мястото си, вероятно ще се „скатаете“ в някой ъгъл. В резултат никой няма да ви заговори, а вие ще го изтълкувате като поредното доказателство, че сте „кръгла нула“.

Следващия път, когато сте на парти, си помислите, че имате какво да кажете, че можете да сте интересни и не се крийте. Или пък обърнете внимание на някой, който се е свил сам в ъгъла – не само вие се чувствате неуверени в обществото.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар