7-те големи тайни на щастливите двойки

Как е възможно връзката на някои хора да е красива като в любовен роман, въпреки че от началото й са изминали вече повечко години? И това – напук на всички пречки, различия, малки и по-големи недоразумения.

А защо други угасват бързо като фойерверк, само няколко месеца след голямото влюбване? В идеалния свят би трябвало да съществуват специални барове, в които да можем да си поръчваме „коктейл на любовта“ с подходящата концентрация.

След две години връзка ще седнем и ще поискаме от бармана едно малко, не много силно шотче, но след още десет, със сигурност дозата ще е доста увеличена. Но въпреки това – изпиваме си коктейла и всичко отново е наред.

Това обаче, за съжаление, е само наша фантазия, която въпреки целия напредък на науката едва ли някога

щастлива двойка

Щастлива двойка

ще стане реалност. За да поддържаме добри и хармонични отношения с партньора си, ще трябва да се постараем самите ние. Кои са тайните на щастливите двойки?

1. Толерантност

Тази дума винаги се е спрягала безкрайно при всяка двойка. И това не е случайно – това е едно от най-важните условия за стабилна връзка. И със сигурност и вие искате винаги да сте толерантни. Толерантност обаче в никакъв случай не означава да се примирим с всичко, което другият прави или иска да прави. Да бъдем коректни спрямо партньора си, не значи да позволим да ни наранява или да изгубим себе си във връзката.

Толерантността е основа на всяка една връзка, но важно е да поставим граници на нещата, които сме не само способни да толерираме, но и го правим, без това да представлява проблем за нас. Само така можем да се чувстваме с партньора си като двойка, в която принадлежим на друг. Граници – това е ключовата дума тук.

2. Подкрепа

Именно подкрепата между партньорите е един от най-важните и най-здравите стълбове на истинската връзка. Тя се демонстрира най-вече в критични житейски ситуации, но важни са и дребните жестове в наглед съвсем обикновени ежедневни случки. Тя има много проявления – помощта от нашия партньор, когато даваме да се разбере, че не можем да се справим с нещо в даден момент, умението му да ни изслушва и съветва, когато имаме проблем…

3. Поглед отгоре

Дори най-съвършената връзка не минава без проблеми и кризисни моменти. Как да ги
преодолеем? Правилото в тези ситуации е: бъдете над нещата. Свикнали сме често да приемаме разни дребни житейски ситуации за фатални. И, ако трябва да сме честни, в огромната част от случаите това е напълно излишно.

Или може би си мислите, че фактът, че той е забравил за вашата годишнина, е повод за раздяла? За някои – може би да, и толкова по-жалко за тях. За вас остава да се замислите и да разберете, че не трябва да съсредоточавате вниманието и енергията си в дреболии.

4. Интимност

Сигурно познавате двойки, които са заедно по 15-20, дори повече години. И ви учудва това, че въпреки многото време, продължават да показват обичта си един към друг на целия околен свят. Всъщност тези хора инстинктивно са определили за себе си, че докосванията в тяхната връзка са нещо изключително важно. В ежедневието те не пропускат да прегърнат или целунат любимия човек, а преди заспиване и сутрин сякаш най-важното нещо е целувката.

Според някои психолози липсата на докосвания е скритата причина, поради която приключват много връзки. Постепенно страстта угасва. А интимността върви ръка за ръка със секса, пише „Журнал“. Ако имате чувството, че във вашата връзка вече отсъства онази изпепеляваща страст, която ви е карала да искате още и още да се докосвате с партньора си, не се притеснявайте, в това няма нищо неестествено.

От друга страна обаче, сексът и интимността са важна предпоставка за една стабилна връзка, която в никакъв случай не трябва да подценяваме. Не е нужно, за да разпалим старата страст, да отидем и да изкупим половината секс шоп. Понякога много повече въздейства едно вплитане на ръцете, докато седим на дивана пред телевизора.

5. Чувство за хумор

Сигурно ви се е случвало ваша приятелка да зареже един партньор, когото сте смятали за съвършен, заради друг, когото първоначално преценявате като недостоен. Но много често се оказва, че най-важно при избора е… доброто чувство за хумор на избраника – то ни помага да преодоляваме с лекота досадните ежедневни проблеми помежду ни, които неизбежно възникват.

Важно е обаче и двамата партньори да имат чувство за хумор, и то със сходен характер.

6. Компромиси

В една дългогодишна връзка е почти невъзможно винаги двамата с партньора си да сте на едно мнение. В тези случаи трябва да се постигне съгласие. А това става, ако и вие, и той умеете да правите компромиси.

Важно е да дефинираме, какво точно разбираме под компромис. Това е търсенето и намирането на решението, от което и двамата ще бъдете доволни, ако имате различни възгледи относно някой важен проблем, който трябва да разрешите заедно.

Компромисът не трябва да бъде свързан с отрицателни емоции, не трябва да изпитвате болезненото чувство, че сте отстъпили прекалено много от позицията си. Същото обаче важи и за вашия партньор. Чувства ли се един от вас все пак неудовлетворен от крайното решение, това просто не е продуктивен компромис.

7. Комуникация

Със сигурност си имате най-добра приятелка. Замисляли ли сте се някога, защо именно тя е най-добрата ви приятелка? Точно така – заради комуникацията. Заради вечерите, в които сядате да се видите, и все имате какво да си кажете, заради разговорите между вас, в които тихите паузи са по-скоро изключение.

И тя, и вие знаете много добре кога трябва търпеливо да изслушате и кога да задавате въпрос след въпрос. Затова е малко чудно, че често се случва да забравим за комуникацията със собствения си партньор. Как така с приятелката ни взаимното доверие и споделяне е на първо място, а с партньора си често забравяме за тези ценности или просто не ни се струват чак толкова важни?

Причините могат да бъдат различни – от умората и стреса до чувството, че той просто няма да ни разбере и да ни влезе в положението.

Това обаче е важен и сериозен проблем. А лошата и недостатъчна комуникация почти винаги е основна причина за раздяла.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар