Трябва да избирам – голяма заплата в кофти колектив, или по-малка, но сред приятели

26f77f2b00000578-3010409-carol_friday_and_her_son_greig_both_from_victoria_were_killed_wh-a-35_1427360244780
Чудя се да приема ли по пътя на кариерното развитие и по-големите пари, или да остана на мястото, където се чувствам добре?

В момента съм изправен пред следната дилема: Предлагат ми нова работа при много добри условия. Офис в центъра на столицата, нов служебен автомобил, много добра заплата и един куп бонуси към нея.Всичко е идеално, лошото е само едно – познавам много от хората, с които се ми се налага да работя и, меко казано, никак не ги харесвам. Знам, че въпросната фирма е пълна с кариеристи, правят се постоянно интриги, всеки говори срещу всеки, атмосферата е много неприятна за работа там.
От друга страна във фирмата, в която работя в момента всички сме, както се казва в клишето, като едно семейство. С колегите сме постоянно заедно, заедно ходим на обяд, вечер излизаме, дори и през уикендите често ходим някъде. Собствениците също са много разбрани, с всичките сме си на ти, винаги се отзовават, ако имаш някаква нужда.
Единствено дето там заплатата ми е поне два пъти по-ниска от това, което ми предлагат на новата работа. Знам, че фирмата е малка и ми плащат максимума според възможностите им. И сега се чудя какво да направя – да приема ли по пътя на кариерното развитие и по-големите пари, или да остана на мястото, където се чувствам добре?

В. Т. 29 г., София

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар