Как да се спасим от мимическите бръчки?

Всички сме повече или по-малко емоционални – смеем се, плачем, мръщим се… Чрез мимиките изразяваме нашето състояние, а те са основната причина за появата на първите бръчици – мимическите.

Как да съхраним по-дълго младостта и да не допускаме появата на началните следи по кожата, които сигнализират, че остаряваме?

мимически бръчки

Как да съхраним по-дълго младостта?

Мимическите бръчки се появяват на лицата ни не заради това, че остаряваме, а поради активността на повърхностната мускулатура, която спомага визуално да изразяваме нашите емоции. Всеки ден при радост и тревога, при почуда или удивление мускулатурата на лицето се задейства няколко хиляди пъти.

В младостта браздичките бързо изчезват от кожата ни, но с течение на възрастта постоянното свиване и отпускане на мускулите започва да оставя видими следи.

Каквo се случва с нашата кожа?

Първите едва забележими мимически бръчки могат да се появят към 20-годишна възраст, дори по-рано, ако обичате постоянно да вдигате вежди, да присвивате очи, да бръчкате челото.

Наследствената предразположеност е важен фактор, тъй като има особености при фибропластите в кожата ни.

Именно те са отговорни за синтезирането на колагена, на еластина и на хиалуроновата киселина.

Фибропластите участват и при мускулните съкращения.

Често причината за преждевременната поява на тези мимически бръчки е силно емоционално преживяване.

Първо те се появяват на челото, между веждите, в ъгълчетата на очите и в областта на носа
и устните. Уголемяването на бръчките се подпомага от негативното въздействие на външни фактори като ултравиолетовите лъчи, ниски и високи температури, вятър, повишена влажност. Не бива да забравяме и влиянието на възрастовите изменения – процесът за възстановяване на кожата се забавя и не достигат хранителни вещества.

Използването на некачествена или на неподходяща козметика също може да бъде причина. Не бива да забравяме и влиянието на нездравословния начин на живот – стрес, небалансирано хранене, липса на двигателна активност и вредни привички като пушенето.

Навременна профилактика

Изключете всички негативни фактори и сведете до минимум мимиките, използвайте кремове със слънчева защита дори и в зимните месеци, не пушете и спете достатъчно – при тази профилактика бръчките ще се появят много по-късно върху вашата кожа. С времето синтезът на основните съставки на кожата се забавя. Тя изтънява, става по-деликатна и суха, което води до опъване и отпускане.

Другото важно средство за превенция е използването на специални кремове. Добре е да започнете да ги употребявате към 25-27 години, като няма точно определен срок. Всичко зависи от състоянието на кожата.

Целта на козметичния продукт е да защитава кожата от неблагоприятното въздействие на външните фактори – атмосферните условия, замърсяванията, UV лъчите, пише „Журнал“. Кремовете и серумите, които избирате, трябва да съдържат активни вещества като хиалуронова киселина, пълноценно да хидратират и подхранват кожата, да я тонизират, да активират естествения процес за възстановяване на клетките.

Много модерен в борбата срещу мимическите бръчки в момента е ботоксът, който се използва дори прекомерно и от неспециалисти, което дава обратен ефект. Наред с него съществуват и много неинвазивни и специализирани лазерни терапии, които запълват великолепно междуклетъчното пространство, като изпъват и подмладяват кожата.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар