Защо кожата трябва да бъде хидратирана и през зимата?

Дори да не ползвате цял арсенал от козметика, кремове за лице със сигурност има на тоалетката ви

litse
За повечето дами е ясно, че козметиката през зимата и през лятото трябва да е различна. С падането на температурите заменяте хидратиращите продукти с подхранващи и се чувствате с изпълнен дълг към красотата си. Но студените месеци поставят избора ви пред още една дилема.

У дома е уютно и топло. Това обаче почти винаги означава ниска въздушна влажност. Какво се случва с кожата ви? Тя буквално отдава влагата си на околния въздух и се пресушава.

Следователно има нужда от допълнителна хидратация. Така че вечерните кремове трябва да й осигурят влага, дори повече от през лятото.

Сутрешната козметика трябва да отговаря на съвсем други изисквания. Студът не е еднакъв всеки ден. Когато температурата е около 5 градуса и нагоре, каквато е през поне половината зимни дни, не е проблем дамите със суха кожа да продължат да използват хидратиращи продукти. При по-силен студ обаче е рисковано да добавяте влага, особено непосредствено преди да излезете на открито. Кремът все още не е поет от кожата и има опасност да замръзне. Това ще доведе до обриви, напукване, лющене и дори до рани по лицето. Така че правилният избор в случая е подхранваща козметика. Ако обаче нанесете крема поне два часа преди да излезете на открито, особено ако става дума за качествена козметика, няма никакъв проблем. Той е поет от кожата, още повече, че тя е изсъхнала достатъчно в топлата стая през нощта. Това е по-добрият вариант и е препоръчително да си осигурите това време, преди да излезете, и да не ставате от сън в последния момент. Защото след минути на открито отивате на работното си място, къ- дето температурата отново е по- висока, а въздухът е сух.

Най-често срещаната грешка при избора на продукти за лице е при мазна кожа никога да не се използват хидратиращи. Това е абсолютно неправилно, предупреждават козметиците. Всяка кожа има нужда от добявяне на допълнителна влага, особено по-зрялата. Просто при продуктите за мазна има допълнителни съставки, които се борят с този проблем.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар