Ако вашето дете е нов ученик в класа: съвети и разсъждения

промоции

Новите ученици обикновено се притесняват от отношението на учителите към тях и към успеха им в предишното училище

nov-uchenik
Освен това, децата се страхуват да не се изложат пред връстниците си, да не разочароват майките и бащите си. Но онова, което най-много ги тревожи, е дали ще си намерят приятели.

В тази атмосфера на високо напрежение родителите могат съществено да помогнат за по-лесното приобщаване на детето към новата среда. Припомнете му елементарните правила при запознанство – да подава ръка и да гледа в очите човека отсреща. Предупредете го, че ако в първите дни се затвори и не общува с никого, рискува съучениците му да го изолират. Другата крайност е да прави всичко възможно, за да им се хареса, включително да отстъпва от собствените си позиции. С подобно поведение рискува да изгуби своята индивидуалност. Обяснете, че няма как да угоди на всеки и това изобщо не е необходимо. Най-добре е в началото да бъде по-сдържано и да наблюдава класа, за да го опознае. Нека спазва златното правило – да не
причинява другиму това, което не иска само да понесе.

Докато трае адаптацията бъдете нащрек и покажете на детето, че сте плътно до него, за да му помогнете, когато има нужда от вас. Изслушвайте го внимателно, показвайте увереност в силите му и способността му да се справи само. Психолозите съветват да не търчите в училище при всеки възникнал проблем. Намесвайте само при опасност детето да стане обект на физическа и/ или психическа агресия. Това е строго индивидуално и зависи не само от него.

Според световни психологически изследвания децата, чийто родители са приложили авторитетен стил на възпитание, са социално по-образовани и харесвани от връстниците си, но същевременно по-трудно се влияят от тях.

Голяма е ролята на учителя, който трябва да съдейства за приобщаването на детето и за интеграцията му. Ако то е по-затворено, преподавателят би могъл да организира игра или викторина, в която да изпъкнат неговите силни качества и класът по-лесно да го приеме, пише „Всичко за семейството“. Целта обаче не е новакът да се лансира, а да получи подкрепата на съучениците си, да отпусне напрежението, знаейки, че може да разчита на останалите деца.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар