С тези природни средства ще се отървете от брадавици и мазоли!

Брадавиците се причиняват от вирус и са известни следните три вида:

Брадавици и мазоли

Брадавици и мазоли

  1. Обикновени брадавици: те се появяват по откритите части, най-често по гърба на китките и пръстите на ръцете. Големината им е от глава на карфица до грахово зърно. Имат цвета на нормалната кожа, като повърхността им е грапава. Понякога са покрити с рогов слой и тогава са по-тъмни на цвят.
  2. Плоски брадавици: това са малки кръгли или многоъгълни възелчета с жълтеникав цвят. Най-честата им локализация е по ръцете.
  3. Старчески брадавици: те са кръгли или с неправилна форма, с големина на лещено зърно или по-големи. Покрити са с люспи и имат кафяв или черен цвят. Локализацията им най-често е по гърба и гърдите.

Брадавиците нямат характерни признаци и много често се явяват само като козметичен дефект. Ако се раздразват и разкървяват, те могат да се инфектират и да доведат до редица кожни усложнения.


Петър Димков ни предлага няколко рецепти за лечението на този доста неприятен кожен дефект:

  1. Брадавицата се превързва в основата с копринен конец и се оставя да падне сама или пък върху нея се поставя кърпа, намазана с мед.
  2. Сутрин и вечер брадавиците се намазват със сок на млечок. Растението прилича на малък бор. Преди да се намажат, ръцете се топят за 3 до 5 минути в гореща вода. Излекуването настъпва след 2 до 3 дни.
  3. Сутрин и вечер брадавиците се налагат с печен в жарава, но изстинал кромид лук. Много добър ефект има сокът му, който се приготвя по следния начин: Лукът се изрязва като фуния и се напълва със сол. Дъното на фунията се изрязва и се оставя сокът да изтече в чаша. С този сок брадавиците се намазват и изчезват за много кратко време, без да оставят следи. И при тази рецепта преди намазване, ръцете са топят за 3 до 5 минути в гореща вода.
  4. В 125 г силен винен оцет киснат осем дни корите на два лимона. С малка четчица брадавиците се мажат няколко вечери подред. След един два дни се откъртват безболезнено и не оставят белези.

Мазоли

Мазолите се образуват след продължително притискане на кожата върху кост без достатъчно подкожна мазнина. Те са два вида:

  1. Твърди мазоли: С конусообразна форма, с тъмна и суха рогообразна кожа, силно болезнени. Образуват се от носене на неудобни и малки обувки след притискане на издадените части на стъпалото/над петата, долната част на ходилото (при дюстабан), страничните ръбове на стъпалото и пръстите, както и по гърба на пръстите на краката.
  2. Меки мазоли: причините за образуването им са същите, само че се образуват най-често между пръстите, където кожата е потна и влажна. На тези места кожата е като сварена, бяла на цвят.

Лечението им е свързано най-напред с премахване на причината за появяването им – неудобните обувки. След като се откажете от тях, преминете към лечение на самия мазол. Известният български лечител Петър Димков ни предлага няколко ефикасни рецепти за лечение на това неприятно заболяване.

Взема се една чаена лъжичка бяла дъвка (сакъз) и с малко восък се размеква в устата. След това дъвката се прави във форма на малка питка и се поставя върху мазола, където се държи от 36 до 48 часа. След като бъде внимателно отлепена от болното място тя „изтегля“ мазола заедно с коренчетата му.

Мазолът се намазва с лимонов сок и се наръсва отгоре с прах от лимонена киселина всяка вечер, докато не почернее и се изтегли заедно с корена му.

Ако мазолите са покрити с много дебела кожа и тези начини не помагат, опитайте следното:

Направете си гореща баня със сапунена вода (45 градуса за 10 – 20 минути), подсушете добре краката си и ги намажете със следната смес:

Две чаени лъжички прясна несолена свинска мас и 1 чаена лъжичка салицил на прах. Намазаното място се превързва за два – три дни, след което процедурата се повтаря, докато мазолът падне сам.

В продължение на няколко вечери се прави гореща баня на краката с отвара от смрадлика (10 супени лъжици се поставят и варят 10 минути в два литра вода), след което добре подсушавате и налагате мястото с топла лапа от нарязан и полуизстискан печен кромид лук и 2 – 3 смачкани и поръсени със салицилов прах сини сливи. Държи се цялата нощ или докато издържите. На другата вечер отново правите горещата баня и след това поставяте марлена торбичка, напълнена с пресен селски хлебен квас, допълнен със сини сливи и салицил. На сутринта измивате краката с хладка вода и добре подсушавате.

Изрязването на мазолите с остър нож или бръснарско ножче е много опасно, защото може да доведе до вторична инфекция. При такива усложнения, както и ако мазолът се зачерви и стане силно болезнен, е наложително да се потърси лекарска помощ. Така ще избегнете тежки инфекции, които могат да доведат до гангрена на пръстите или ходилото.

5 рецепти за премахване на мазоли

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар