Как да подредим есенния си гардероб за 30 минути?

Есента вече е тук и нахално ни приканва да приберем роклите и тениските, а на тяхно място да заредим топли дрехи с дълги крачоли и ръкави.

Това е идеалното време да организираме наново чекмеджетата, рафтовете и гардеробите и да поканим в тях

дрехи

Как да подредим гардероба си?

реда. Ако разполагаме с подходящите за целта средства, тази работа ще ни отнеме не повече от 30 минути.

Преди да стигнем до там обаче ще трябва да се отдадем на шопинг. Нужни са ви около 100-150 лв., за да се заредите с подходящите кутии, органайзери, пликове и поставки. Тази цена може да ви се струва висока за подобни дреболии, но когато видите колко много ще ви помогнат те, сами ще се обедите, че си заслужава.

Запасете се с много цветни листчета, защото така ще си спестите нерви и време след няколко месеца, когато повторите процедурата, но със зимните дрехи и аксесоари.

Място

На първо място трябва да си набавите вакуумиращи пликове. Те вършат чудеса с пестенето на място.

Приберете всички тънки, летни тоалети, които няма да ви трябват поне до април следващата година. Можете да си оставите 5-6 тениски с къс ръкав, защото времето обича да ни прави изненади. Всичко останало ви е напълно ненужно, пише „Телеграф“. Вакуумиращите пликове струват между 3 и 8 лв. на брой в зависимост от големината.

Добре е да си разпределите дрехите, за да се улесните когато дойде време да ги вадите отново. Сортирайте ги по избран от вас метод – вид, комплекти, мъжко и дамско или както ви хрумне. В един плик приберете всички дамски тениски, в друг всички мъжки, в трети приберете роклите, а в четвърти късите гащи и т.н.

После залепете по едно цветно листче върху всяка торба. Розово на дамските, синьо на мъжките и зелено на детските например. Ако пък сте мераклии може върху листчето да запишете и съдържанието на пакета. След като сте прибрали всичко в торбите, подредете самите тях в ракла от плат. Цената на такова нещо е около 10-20 лв.

За летните чехли, сандали и обувки обаче ще ви трябва друг метод на съхранение. Специалните кутии за обувки струват около 18 лв. за 4 броя. Друг вариант е да си вземете пластмасова кутия с капак. Според големината цените започват от 6 и стигат до 26 лв.

Организация

След като сте прибрали всички летни вещи, можете да започнете с подредбата на есенно-зимните си тоалети и аксесоари. Преди това разбира се е хубаво всичко да е преминало през пералнята. Организацията зависи от гардероба ви. В момента повечето модели са на релса без рафтове. Много хора не харесват тази изработка, но истината е, че тя отваря много възможности. Така например можете да си купите от висящите органайзери с 3, 5, 6 или 7 рафтчета, които се нанизват директно върху релсата. В тях може да съхранявате калъфките от възглавници, чаршафите, кърпите и т.н. Цените започват от 6 и стигат до 26 лв. Друг вариант е да използвате калъфи и кутии за съхранение на дрехи, които да подредите една до друга или една над друга. Три кутии с ширина 31 см., височина 33 см., и дълбочина 55 см., ще ви излязат около 30 лв.

Един калъф за съхранение на дрехи с ширина 44 см, височина 19 см., и дълбочина 55 см. пък е на цена от 12 лв. И двата варианта са особено подходящи за съхранение на спално бельо, кърпи и хавлии. Ако пък искате в средата на гардероба да подредите ризите или саката си, можете да използвате друга хитра принадлежност – държач за закачалки. Има два модела на този продукт, като цената е 5-8 лв. Функцията му е, че той поема 4 до 12 закачалки с дрехи, а заема място за една.

Поддръжка

Най-изнервяща е поддръжката на чекмеджетата. Гащи, чорапи, вратовръзки, сутиени, шалове и всичко това в една завързана топка, от която дърпаш като луд в търсене на нечие другарче. Цялата тази история се решава за 30 лв. на чекмедже. Комплект от 2 бр. органайзери със средна големина струва 7 лв. Те са много подходящи за сутиените, както и за боксерките. За същата цена можете да се сдобиете и с 3 бр. по-малки органайзери, които вършат чудесна работа за вратовръзки или бикини.

За чорапите и чорапогащниците пък е най-добре да си вземете по-голям разделител с 12-16 части. Неговата цена е между 3 и 13 лв. в зависимост от големината и материала, с който е направен. Друг вариант е да заложите на кутиите с отделения. Те са направени с различни по големина отвори, така че да има отделно място за всяка част от бельото ви. Цената им е около 12 лв. За още осем отгоре пък можете да се сдобиете с комплект от 3 бр. органайзери, един за бикини, един за сутиени и един за чорапи.

Не на последно място са така полезните органайзери с по 16 малки отделения. Те са във формата на калъф за дрехи, но имат джобчета по себе си, в които можете да съхранявате каквото ви хрумне – гримове, шноли, бижута, копчета, батерии и всякакви други дреболии. От тези модели се продават и други специално пригодени за баня, за да може в тях да си държите пасти и четки за зъби, шампоани, балсами, гъби и т.н. Цените им са около 12 лв.

И така, след като се сдобиете с всички необходими кутийки, контейнерчета и разделители ще ви трябват не повече от 30 минути, за да пуснете реда в гардеробите и шкафовете. А най-хубавото е, че след това лесно ще го поддържате.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар