Интересни факти за еротичните аксесоари

Кога е бил изобретен първият вибратор и как е бил използван? Какво са използвали в далечното минало вместо лубрикант и как са се самозадоволявали жриците в Древния Рим? Ето и още интересни факти от света на еротичните аксесоари.

Eротични аксесоари

Eротични аксесоари

Олисбос

В днешно време е по-познат като дилдо или изкуствен пенис. Това е била предпочитаната секс играчка на жените в Древна Гърция. Представлявал дървен пенис, обвит с подплатена кожа. Имало различни модели, дължини, а някои били и много скъпи. А всъщност най-старият изкуствен пенис е на… 28 000 години. Да, няма грешка. Открит е при разкопки в Германия, има дължина 20 см и е изработен от камък. Любопитното е, че според археолози този уред е носел две ползи. Освен за еротична употреба, се е използвал и по предназначение, а именно – за копане и разбиване на твърди предмети.


Първите секс кукли

Жриците на Приап (бог на плодородието в Древен Рим) употребявали различни пособия на удоволствието, за да се самозадоволят. Сред най-разпространените били специални каменни статуи на младежи с вирнати атрибути, които били идеални за възсядане и диво обяздване, затова могат да се приемат като първите секс кукли. Нека не забравяме, че става дума за периода от средата на I в. пр. н. е., известен с безграничната си сексуалност и разюзданост.

Тремусоар

Така бил наречен първият официален вибратор в света. Изобретен е около 1734 г. във Франция за все по-нарастващите нужди на дамите. За здравословни нужди става дума, не за интимни. С него лекарите лекували модната за онова време болест хистерия. Едва по-късно забелязали, че уредът доставя и удоволствие. При това какво!

Индустрията за секс играчки

Икономиката по света може и да изживява кризи, но тази индустрия остава незасегната. Според различни статистики тя ще продължи да се разраства и поне до 2020 ще има гарантирани космически печалби.

Като на звездите

Съществуват и такива секс играчки. За да откликне на търсенето, индустрията пуска в продажби изкуствени пениси, които копират 1:1 формата на членовете на известни личности. Сред най-търсените в началото бил пенисът на актьора Джеймс ДиОн, а този на краля на порното Роко Сифреди е винаги в топ 3 на най-поръчваните артикули.

В киното

Дебютът на вибраторите в киното се случва през 20-те години на миналия век. Секс уредите стават част от еротичните сцени на 900 порнофилма и бързо набират популярност като впечатляващ реквизит в тази индустрия. Едва през 70-те години започват да се предлагат и за масова употреба.

Изкуствена вагина

Това е отговорът на изкуствения пенис. Изкуствената вагина представлява фалшиво влагалище и пожъна огромен успех с милиони продадени копия още с пускането си на пазара. Причината е чисто практична. Всеки мъж, който по една или друга причина е без жена до себе си в настоящия момент, има възможност да пъхне в багажа си една такава вагина, докато с надуваема кукла определено би се затруднил.

Любопитно за лубриканта

В миналото с такава цел се е използвал зехтинът. Идеята да се употреби и извън кухнята е на древните гърци. Но кога и кой е открил, че зехтинът освен удоволствие за небцето, може да доставя и друг вид наслади, историята мълчи.

Източник: Журнал за жената

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар