Вижте тези трикове за красиви и сочни устни!

Те са с фина и деликатна кожа, което изисква по-специално отношение.

Червилото невинаги е достатъчно, за да направи устните красиви. Ако кожата под него е травмирана по един или друг начин, след нанасянето му това започва да личи още по-силно. Ето какво трябва да правите, за да

красиви устни

Красиви устни

имате наистина блестяща усмивка, която приковава погледа. Дори без червило.

Всеки ден

Има няколко правила, които е добре да спазвате ежедневно. Постоянното облизване няма да направи устните по-сочни и примамливи. Точно обратното – още повече ще ги дехидратира, което, освен че е болезнено, няма как да бъде прикрито с червило. В никакъв случай не дърпайте с пръсти кожичките, тъй като лесно може да нараните устните.

Не пропускайте ритуала със свалянето на грима вечер. Ако устните ви са твърде сухи или чувствителни, то може да отстраните червилото с помощта на бебешко олио. Съществуват и специални дегримьори, които са с формула, съобразена с фината кожа на устните. Важното е червилото да бъде изцяло отстранено, преди да си легнете.

Правилните движения, с които да го „изтриете“, са от периферията към центъра, без прекалено дърпане. Устните имат нужда и от ежедневна хидратация, която може да им осигурите с балсам или друг овлажняващ продукт.

Веднъж в седмицата

Точно както кожата на лицето, и устните имат нужда от ексфолиране. Така ще отстраните мъртвите клетки и ще ги предпазите от напукване или сцепване. Ексфолирането спомага и за по-бързата регенерация на клетките.

След тази процедура е добре да нанесете подхранващ продукт. Ако кожата е по принцип по-суха, то има нужда от специална защита срещу вредните агресори от околната среда (UV лъчи, вятър и т.н.). Между другото поддържането на хидратацията, подхранването и допълнителните грижи, които полагате, са много добра превенция срещу появата на първите бръчки в зоната около устата. За тази зона бихте могли да използвате и маски. Два пъти в седмицата също така отделяйте поне 10 минути от времето си за гимнастика на устните. Упражненията са лесни.

Съберете устни като за целувка и повторете това движение 15 пъти. След това ги разтеглете в широка усмивка, също 15 пъти. Оформете с устни буквата О и я изговорете високо и бавно 15 пъти. По принцип бавното произнасяне на гласните с ясна артикулация е едно много добро и полезно упражнение.

Един път в месеца

Появата на първите бръчици и бразди по устните все някога се случва. Това в никакъв случай не е причина да се паникьосвате. Вместо да опитвате да ги прикриете с червило, което така или иначе няма как да стане, по-добре се погрижете да възстановите еластичността на кожата, да спомогнете за регенерацията на клетките, да я тонизирате.

Маслата и антистареещите продукти за устни са много добро решение. Но е важно да ги използвате минимум веднъж в месеца, а след определена възраст и по-често, пише „Журнал“. Ако кожата ви е твърде суха, а това е нещо характерно за зрялата възраст, то слагайте по-често балсам за устни, за да омекотите и подхраните устните. Важно е и храненето. Някои продукти – например портокаловият сок, дразнят сухата кожа и предизвикват неприятно пощипване.

Ясно е, че няма как да избягвате всички храни, които се отразяват неблагоприятно на устните ви, още повече че някои са доста полезни заради витамините, които съдържат. Но е добре да имате подръка козметичен продукт, който успокоява и намалява зачервяването.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар