20-минутен масаж връща свежестта на лицето

Цял ден сте работили в жегата, а ви предстои вечерна среща, на която лицето ви трябва да е блестящо

масаж
Нужен ви е по- малко от половин час, за да се освежите.

Най-напред почистете кожата: сухата – с тоалетно мляко, мазната – с гел. След това минете с тоник или лосион. Ако имате достатъчно време, може преди това да си направите топъл билков компрес, за да отворите порите.

Следва ревитализиращ масаж. Той се прави с леки потупващи движения или с нежно притискане без разтягане. Използвайте базово масло или комбинация от масла, които ще улеснят движенията на ръцете и в същото време ще подхранят кожата. Забъркайте 1 с.л. мед с 1 ч.л. масло от пшеничен зародиш, няколко капки розово масло и 2-3 капки витамин Е. С тази смес масажирайте лицето, шията и деколтето. Движенията са отвътре навън и нагоре, съчетани с деликатен точков масаж, който ще раздвижи лимфопотока. С възглавничките на средните пръсти обработете мимическите бръчки, като натискате и разтривате леко в дълбочина. Започнете от разстоянието между веждите, продължете по дължина на челото, преминете съм слепоочието и под веждите.

Слезте по външната страна на носа и назалните бръчки до края на устните. После се спуснете до върха на брадата. Движете ръцете си, леко вибрирайки. Завършете масажа, като от брадичката по външния овал на лицето към ушите правите леки издърпващи движения. Накрая сложете леко затоплена влажна кърпа върху лицето и останете в покой 4-5 минути.

Идва ред на крема според типа кожа и възрастта. За нормалната е добре да е със съставки, които активират обменните процеси и повишават еластичността.

Сухата иска подхранващ крем с натурални масла и екстракти. Мазната отлично се повлиява от леки кремове с цитрусови екстракти, без масла и мазнини. В крема за старееща кожа трябва да има аминокиселини, протеини, алфахидрокси киселини и липозоми.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар