Всяка зодия си има цвете-талисман, което трябва да отглеждате в дома си!

промоции

За всяка зодия има подходящо стайно растение. То засилва положителните качества и тушира отрицателните. Отглеждайте в дома си тези растения, които съответстват на вашата душевност и тази на децата ви.

Овенът символизира силната личност, затова неговите растения засилват нашето его и каляват характера.

Стайният здравец е като пожарен кран: ако често спорите у дома или се разстройвате от телевизионните новини, изберете такова растение. То дава по-свеж поглед към живота.

Азалия

Азалия

Азалията е полезна за хората, които се страхуват да поемат сериозна отговорност.

Кралската бегония ще направи вашия дом царство на гостоприемството, а мушкатото успокоява енергията на гнева и развива чувството за хумор.

Телецът е знак за материална стабилност, неговите растения подпомагат достигането на материално благополучие. Телецът символизира сила и неговите растения растения я поддържат.

Цикламата е нужна в домовете, чиито обитатели се поддават лесно на чуждо влияние. Под нейно въздействие децата спират да капризничат.

Белите теменужки успокояват емоциите и изчистват дома – от насекоми и отрицателна енергия, сините развиват творческите способности, а лилавите помагат за по-доброто взаимно разбиране в дома.

Близнаците са зодиакалният знак на приятелството, техните помагат да се поддържат отношенията с близките и колегите.

Традесканцията ще ви попречи да се превърнете в завистници и ще ви помогне да не превръщате в трагедия всяка дреболия.

Палмата (кокосова или финикова) помага на неорганизираните хора.

Бръшлянът е необходим, когато ви е тежко на душата, а папратите помагат да се сдобиете с чувство за мярка.

Ракът е семеен знак. Неговите растения са нужни за съхраняване на дома, подобряване на отношенията с роднините и създаване на домашен уют.

Алоето подпомага укрепването на здравето, развива силата на духа, когато човек се бои от трудности. Полезно е за хора, които живеят сами.

Столетникът е като детегледачка – много е полезен в семейства, където заради кавги между родителите, страдат децата. Дава спокойствие и развива интуицията.

Китайска роза

Китайска роза

Знакът на Лъва е свързан с творчество, одухотвореност, благородство. Неговите растения са прекрасни талисмани за любов и творчество.

Китайската роза преобразува мързела в енергия на съзиданието, агресията – в спокойствие. Тя е нужна на хората, които непрекъснато са неудовлетворени от нещо.

Калата пък е необходима в дом, където хората не ценят своето щастие – тя е пазител на семейния съюз, кара хората да се чувстват по-уверени.

Знакът на Девата свързан със здравето и интелекта и главната задача на нейните растения е да подсилват здравето и да карат хората да действат по-разумно.

Стайната лозичка е много непретенциозно и полезно растение – изработва в човека способност за адаптация и умение навсякъде да се чувства комфортно.

Монстерата пък подрежда мислите и провокира по-консервативните хора да бъдат по-смели.

Хризантема

Хризантема

Зодиакалният знак Везни отговаря за хармонията и развиването на естетическото чувство. Растенията на този знак помагат на всеки, който иска да постигне разбирателство и да подобри вкуса си за красивото.

Хризантемата е подходяща за хората, които искат да постигнат баланс между разума и чувствата си. Тя разсейва съмненията, помага да преодоляваме егоистичното в себе си.

Кротонът успокоява претовареното с идеи съзнание, особено когато човек има съмнения в това, което прави.


Скорпионът е коварен и умее да изкушава. Неговите растения могат да изглеждат много привлекателно и развиват интуицията, но често са отровни или бодливи.

Кактусите, които са пригодени да се справят с рязко променящите се обстоятелства в пустинни условия, умеят да неутрализират внезапните изблици на гняв. Действат успокоително на обидчивите.

Драконовото дърво пък предпазва всеки, който е склонен да изпадне в мрачен песимизъм и помага за успехи в бизнес начинания.

Стрелецът е знак на пътешествията – физически и духовни. Неговите растения развиват любознателността.

Лимонът може да ви помогне да се изявите, да станете по-активни. Различните видове бонзай са подходящи за хора, които придават твърде голямо значение на материалната страна на живота, а също така пробуждат най-искрените чувства.

Непретенциозната сенсевиера отървава дома от напрежението и грубостта.

Знакът на Козирога е свързан с кариерата и социалното положение, затова неговите растения помагат на успешната работа. Те са много необходими на хора на ръководни длъжности.

Юката помага човек да се концентрира в трудни моменти, предразполага към доверителни разговори. Не позволява на скандалните ситуации да се разрастват.

А фикусът, който не обича излишната влага, не понася и сълзите – той кара хората да гледат по-оптимистично на живота и дава ентусиазъм.

Водолеят винаги е свързан с оригиналност и новаторство. Неговите растения са необичайни и стимулират търсенето на нови неща в живота.

Марантата е подходяща за компании, в които има много ярки индивидуалности, които се стремят към лидерство – помага да се пренаредят амбициите в отношенията. Помага и срещу безсъние и дава нов смисъл на отчаяните хора.

Еуфорбията дава радост от общуването, помага на по-младите да откриват в себе си нови качества.

Рибите ca знакът на мъдростта и одухотвореността. Техните растения помагат за разграничаване от битовите проблеми и намиране на по-възвишени цели.

Красотата на орхидеята облагородява, възстановява хармонията, помага срещу депресия, вдъхновява.

Циперусът (водна палма) развива интуицията и чувствителността. Необходим е в семейства, в които има твърде много премълчавани неща и хитруване.

Източник: Журнал за жената

Прекрасни снимки на дървета Бонзай

Годеция е непретенциозно цвете с красиви багри

Едно цвете, което е истинско вълшебство!

Вижте кое е вашето цвете, според зодията!

Вашето цвете според зодията– част 2

 

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар