Запознайте се с таласотерапията – лечение с море!

Отличителната особеност на таласотерапията е, че при всички видове такова лечение се използва морска вода, взета на известно разстояние от брега и на дълбочина 6 метра.

Таласотерапия

Таласотерапия

Загрята до 33 градуса, тя постъпва във ваните на лечебното заведение или в лечебните басейни. Таласо на гръцки означава море.

Морската вода е изключително полезна за здравето, тъй като е богата на минерални вещества, микроелементи и микроорганизми, които подобряват обмяната на веществата. А морските водорасли, благодарение на различни соли, белтъчини, витамини и минерални вещества (магнезий, силиций, йод, мед и желязо), сами по себе си са прекрасно козметично средство. Те извеждат шлаките от тялото, почистват кожата и й придават гъвкавост.

При къпане в солена вода, а така също и при проникване на морска сол в организма по какъвто и да било друг път възниква така наречената осмоза: тъй като концентрацията на солите по повърхността на кожата е по-висока, отколкото в течността на тъканите, започва процес на изравняване на солите през кожата. Част от тъканната течност излиза навън, като същевременно се всмукват навътре минерални вещества и микроелементи. Казано накратко, солта изтегля водата от тъканите на тялото.


Таласотерапията е най-доброто средство за онези, които искат да се освободят от напрежение и да се подмладят. Добре се проявяват поетите чрез морската вода биологично активни вещества и при лекуването на алергични реакции, кожни заболявания, ревматизъм, нарушения на кръвообращението и съня.

Море у дома

Разбира се, че е много приятно да се посещава център за таласотерапия, но не всеки може да разполага с тази прекрасна възможност. Подобно лечение може да се провежда и при домашни условия, като се използват морска сол и разнообразни продукти от водорасли за поддържане на лицето и тялото.

За вана са необходими около 500 г морска сол. Изсипете солта във водата, която сте нагрели до 34 градуса и вземете 20-минутна вана.

Чудотворните водорасли

Водорасли се продават във вид на чай, капсули за вътрешно приемане и планктонови препарати. Те помагат за извеждане на шлаките навън от организма и подобряват обмяната на веществата, увеличават съдържанието на влага в кожата и повишават нейната еластичност.

Много от козметичните фирми включват в своите кремове, маски за лица и средства против целулит водорасли и морска вода.

Всъщност козметичните серии представляват широк набор от продукти с морски вещества, които поддържат целия организъм – от главата до краката, в най-добро състояние.

Солта – лекарство против стрес

Морската сол е добро средство против стрес и спазми, тъй като стимулира вегетативната нервна система, подобрява обмяната на веществата и активизира дейността на епифизната жлеза.

В солената вода ние се чувстваме защитени, защото колебанията на клетъчната течност в човешкия организъм съответстват на колебанията на морето. По такъв начин се създават оптимални условия за разпускане и отдих. Аналогичен ефект може да се получи с помощта на различни добавки към ваната, които съдържат морска сол и екстракт от водорасли.

Концентрати за вани

85 до 100 процента от концентратите се състоят от пресни морски водорасли. Високоефективните вещества почистват кожата и повишават нейната възприемчивост към останалите козметични средства. Продават се в течен вид и като таблетки.

Солта придава на кожата нежност

Морската сол е великолепно средство за пилинг на цялото тяло. Размесете 2-3 супени лъжици сол с малко количество каймак от прясно мляко (не много мазен) или с минерална вода и внимателно натрийте тялото си с получената смес.

Почивката на море може да замени фитнеса!

С деца на море? Направете списък!

На море във ваната

Билки във ваната! Ето нашето предложение!

 

 

 

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар