Как да получиш страхотен цвят на косата в фризьорския салон

* Мий предната вечер свежата и чиста коса е коприненомека, тоест идеална за разделяне на сектори или на отделни кичури. Ако ще се подлагаш на изсветляване, нанеси (вечерта преди процедурата) дълбоко подхранващ балсам, който ще намали уврежданията. Никога не отивай за боядисване с мръсна коса, защото фризьорът няма да може да добие реална представа за базовия цвят.

Добрият фризьор може да направи чудеса с косата ти, но тайната за перфектния цвят се крие в добрата подготовка. Така смята стилистката Мери Робинсън, която се грижи за топлите цветове в косите на Никол Кидман.

* Бъди себе си Не слагай много фон дьо тен – бъди естествена! Това ще помогне на коафьора да прецени кой тон на боята би ти подхождал най-добре. И носи косата така, както го правиш обикновено – вълниста, права или на опашка, защото светлите кичури например се губят в къдравата коса и фризьорът ще може да прецени дали трябва да добави още светлина или цвят в косата.

* Носи снимка вземи няколко снимки с цветове, които харесваш и искаш (или пък не искаш) и покажи на фризьора, за да разбере какво разбираш под „медно“ или „лешниково“. И не отивай твърде далеч в желанията – променяй естествения си цвят до максимум 5 тона, за да ти отива, да стои максимално естествено и да можеш да го подновяваш лесно на всеки четири или шест седмици.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар