Помощ, маниак ме преследва във Фейсбук!

Блокирах го, но той си прави нови и нови профили и ме заплашва, че ако не съм с него, никой няма да ме има

111111

Имам проблем с мъж, когото мислех за мил и нормален, но се оказа истински луд. Маниак! Всичко започна съвсем невинно, добавих го като приятел, хареса мои снимки, писа ми, че съм хубава. Една вечер се заприказвахме, имахме дори много общи теми и беше приятно.
На другия ден ми писа пак и минаха два часа, без да усетя – споделяше ми за работата си, каза ми, че навремето още е емигрирал в Кипър. Аз му разказвах за моята, за това как се чувствам сама с децата, защото съм разведeна. Скоро тези вечерни разговори се превърнаха в традиция. Беше ми хубаво да имам приятел, тогава поне така си мислех.
Един ден бях в командировка и не успях да се включа навреме за нашата дискусия. Когато си отворих Фейсбук, видях че имам 40! Непрочетени съобщения от него. Питаше ме къде съм, с кого съм, последните бяха особено притеснителни, защото заплашваше, че ще ме открие и ще ме пребие, обиждаше. Не знаех как да реагирам, питах го защо е писал тези неща, той се оправда, че се напил и не знае какво прави, извини ми се, призна, че се е влюбил в мен. Аз обаче реших да се отдръпна от него.
След една седмица мълчание ми писа, че е решил да дойде в България, за да се срещнем. Не му отговорих. След два дни някой беше хакнал профила ми и от мое име разпращаше неприлични снимки на всичките ми приятели. Когато си възстанових правата, го помолих да ме остави на мира. Заплаши ме, че ако не искам да съм с него, никой няма да ме има.
Откри родителите ми, обади им се и каза, че съм бременна от него, нае частен детектив, за да ме следи и да докладва какво правя. Накрая подадох жалба в полицията и поисках ограничителна заповед. Блокирах го от всякъде, но той си правеше нови профили в интернет и под фалшива самоличност ме преследваше отново и отново. Наистина съм уплашена, защото не знам какво да правя, вече се страхувам дори да излизам на улицата, защото не знам дали няма да го срещна случайно, не знам дори дали наистина е бил в Кипър или всичко е било лъжа.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар