Лекарствата от цветя са „течна енергия“! Научете как се правят и кога да ги използвате!

промоции

Цветните лекарства се правят чрез потапяне на прясно набрани цветове в купи с изворна вода и оставянето им на слънчевите лъчи в безоблачен ден.

Лекарства от цветя

Лекарства от цветя

По този начин водата се “потенциализира” от есенцията на цветето. Твърди се, че тя навлиза в течността. Потенциализираната вода след това се смесва в строги пропорции с алкохол, който действа като консервант, и се съхранява в бутилка от тъмно стъкло.

Макар че днес има много варианти на цветни лекарства, които се правят по света, повечето се приготвят по този начин. За разлика от много съвременни билкови лекарства цветните есенции не съдържат никакви изкуствени химични вещества освен алкохола, използван за консервант.


КАК ДЕЙСТВАТ ЦВЕТНИТЕ ЛЕКАРСТВА?

Лекарствата обикновено се приемат чрез капване на няколко капки от есенцията в малко количество неподвижна минерална вода. Сместа след това бавно се изпива.

Макар че се основават на растения, цветните лекарства са по-хомеопатични, отколкото билковите по начина, по който се твърди, че функционират. С други думи, те работят хомеопатично и психично на енергийно ниво, а не химично. Защитниците им ги описват като “течна енергия”, защото вярват, че те затварят в себе си целителната енергия на цветята и я представят във форма, която може да се използва терапевтично по най-простия и най-ефективния начин.

Твърди се, че цветните лекарства се справят и преодоляват от­рицателните емоции и по този начин насърчават чувството за засилено лично добруване, което след това се разширява към соматичното здраве чрез повишената сила за себеизцеляване.

Все още няма общоприети изследвания, които подкрепят идеята за психично-соматичния ефект, но цветните лекарства остават изключително популярни по целия свят и много хора се кълнат в тях. Концепцията, лежаща в основата на терапията, често е трудна за схващане, но има няколко клинични изследвания, които внушават, че терапията наистина въздейства върху психичното и соматичното здраве на пациентите. Може би най-успешният и популярен пример е Спасителното лекарство на Бах, което действа като спешно лечение за намаляване на ефектите на травми и шок след някакъв инцидент или в стресиращи ситуации, а чрез това стимулира изцелителните сили на тялото. Това лекарство е предизвикало необичайно голям интерес у други алтернативни терапевти и  от него все повече се интересуват и традиционните медици.

КАКВО МОЖЕ ДА ЛЕКУВАТ ЦВЕТНИТЕ ЛЕКАРСТВА?

Лечението с лекарства, направени от цветя, е едновременно възстановително и деликатно и защото те се основават на допускането, че доброто здраве зависи от емоционалния баланс, повечето оплаквания ще реагират на тяхната употреба. В частност следните оплаквания могат да се подобрят от такова лечение:

  • нервни разстройства
  • депресия, тревожност, резки промени в настроението
  • астма, екзема, псориазис и други дълбоко вкоренени състояния
  • първа помощ (ухапвания, натъртвания, изгаряния)
  • миалгичен енцефаломиелит и СПИН.

Това са 12-те най-красиви цветя на света!

Как да си направите венец от билки и цветя?

Вижте тези снимки на цветя, които приличат на нещо съвсем друго!

 

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар