Накараха ме да напусна и на първия месец ми орязаха заплатата

margarita
Сега се чудя дали да не се върна на старото място, но там пък колективът беше ужасен

Никак не харесвах предишната си работа. Като цяло заплатата беше добре, офисът се намираше на хубаво място, беше супер луксозен. Имах също така възможността да пътувам и да раста с времето в йерархията. Абе изобщо, всичко беше прекрасно, освен колективът.
Не знам защо така стана, че още като постъпих и всички се настроиха срещу мен. И да кажеш, че се оплаквам, но сама съм си виновна, че са се настроили. Но там всеки беше срещу всеки. То не бяха интриги, скандали, чудех се тези хора защо ги правят тези неща, какъв е смисълът.
Само шефът дето беше точен, но той не можеше да обикаля навсякъде като синя каска и да потушава скандалите. Стигало се е да се затворя в тоалетната и да рева…
Фирмата се занимаваше с търговия и от конкурентна фирма ми предложиха да се преместя при тях. Предлагаха ми горе долу същата заплата, съвсем с малко повече. Не се поколебах и секунда, съгласих се веднага само и само да се махна от този колектив. Да, обаче още на втория месец, на новите ми шефове, парите които получавам им се видяха много и ми взеха колежка, с която да делим моята заплата на две. Аз се имам за професионалист, които си цени труда и не възнамерявам да оставя нещата така. И сега се чудя какво да правя. Дали да се обадя на стария си шеф. С него се разделихме като приятели и съм сигурна, че ще ме вземе, но като си представя боклуците, при които ще трябва да се върна. А и без работа не се стои.
Много добре знам също така, че върна ли се ония ще ме направят на луда за това, че съм напуснала и съм се върнала „с подвита опашка“…

Маргарита Симеонова

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар