Пази тайната, за да опазиш и приятелството

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Сложи си ръка на сърцето и признай, че обичаш приятелите да ти доверяват тайни

тайна
Радваш се, че те чувстват близък. Придобиваш и известно усещане за власт, защото научаваш неща, за които околните не подозират. Според статистиката обаче 40% от юношите не успяват да опазят поверените им тайни. За да не се изкушиш и ти да предадеш някой от близките си хора, можеш съзнателно да направиш няколко неща.

Първо си отговори на въпроса защо е по-добре да запазиш тайната. Вероятно човекът, който ти я е доверил, се притеснява, че ако определен факт се разгласи, ще се срине репутацията му или околните ще използват наученото в негов ущърб. Нима искаш това да се случи с твой приятел?

Помисли какво ще последва, ако разгласиш тайната. Хората, с които я споделиш, ще те изслушат с интерес. Но щом обърнеш гръб, основателно ще ти сложат етикет на клюкар. И повече никога никой няма да ти довери нищо. Не си струва да губиш приятелствата си заради краткия миг, в който се превръщаш в център на вниманието.

Щом се изкушаваш да кажеш повече, отколкото трябва, си наложи да смениш темата на разговора или измисли правдоподобен повод, заради който да си тръгнеш. Друг вариант е да дадеш отпор на клюките с някоя безобидна лъжа.

Случи ли се все пак да се изпуснеш, пръв иди при приятеля си и му се извини. Не очаквай, че ще ти прости веднага, но все пак признат грях е половин грях. Постарай се да си извлечеш поука и да не повтаряш същата грешка.

Можеш да си позволиш да разкриеш нечия тайна само при едно условие -ако осъзнаваш, че тя е опасна за самия негo или за друг човек. Част от съзряването е да се научиш съзнателно да решаваш за какво да говориш и какво да премълчаваш, пише „За жената“. Ако например знаеш, че твой приятел се дрогира, е добре да поговориш за това с някой възрастен, който би могъл да му помогне – родител, учител или с психолог. Приятелят вероятно щети се разсърди, но някога със сигурност ще ти бъде благодарен.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар