Отървете се от главоболието естествено

Това са пет натурални лека срещу главоболие

travmi-glava
Според лекарите най-често срещано е главоболието, причинено от напрежение, стрес, преумора, изобилие от емоции, а също и от физическо напрежение, предизвикано от спазми на мускулите на врата, раменете и черепа. По правило тази болка е със средна интензивност, двустранна, с усещане за натиск. Отстранява се най-добре с техники за релаксация, гимнастика, ароматотерапия.

Масаж

Масажът на главата и врата успешно подобрява мозъчното кръвообращение и отпуска мускулите. Самомасаж за 3-5 мин успокоява главоболието, умората и напрежението дори и след сериозно умствено или физическо натоварване. Всички движения се извършват по посока на растежа на косата, от скалпа към шията, ушите и т.н. Може да масажирате главата с цели длани (с галещи движения) или с пръсти (с лек натиск).

Гимнастика за очи

Движенията на очите също помагат срещу главоболие, тъй като стимулират мозъчното кръвообращение. Използвайте някои от следните упражнения: замижете за 3-5 сек, след което отворете очи (повторете 6-8 пъти). Мигайте бързо в продължение на 1 5 сек (повторете 3-4 пъти); затворете очи и масажирайте с кръгови движения веждите в продължение на 1 мин; правете кръгови движения с очи първо в едната, а после в другата посока (повторете 4-6 пъти).

Контрастни вани за крака

Тази процедура подобрява значително периферното кръвообращение, в резултат на което главоболието намалява или отслабва значително. Трябват ви два легена – в единия налейте гореща вода (38-40°С), а в другия – студена. Потапяйте краката си последователно в единия и в другия леген. Започнете и завършете процедурата с топла вода. Вместо вани може да изпробвате и контрастен душ.

Ароматотерапия

Етеричните масла също премахват мускулното напрежение и разширяват съдовете. Най-подходящи са маслата от лавандула, мента, грейпфрут, портокал. Преди сеанса измерете кръвното налягане. Ако е леко понижено, изберете масла от портокал и грейпфрут, ако е повишено, подходящи са маслата от лавандула и мента. Смесете по 2-3 капки от маслата с 1 ч.л. базово масло – кайсиево,
бадемово, зехтин. Втрийте в кожата в областта на слепоочията, между веждите и зад ушите.

Спокойствие и вода

Понякога за да се справите с главоболието, е необходимо просто да легнете в тъмна стая и да затворите очи. Зад врата си сложете лед, увит в кърпа – усещането за хлад ще отвлече вниманието ви от болката в главата, пише „За жената“. Проверете дали пиете достатъчно вода -дехидротацията може да предизвика спазъм на кръвоносните съдове и в резултат да причини усещане за тежест и болки в главата.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар