По-малкото дете: не допускайте грешки във възпитанието

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Първата стъпка е всеки ден да събират „разузнавателна“ информация какво са правили децата

ревност-дете
Разговорът е задължителен за всеки отговорен родител, но този, който осъзнава колко много права и задължения е оставил на по-голямото дете, трябва да е два пъти по-внимателен. Обикновено малките са по-словоохотливи и хитро разпитани насаме се изпускат за евентуални прегрешения.

В такъв случай родителят е длъжен бързо да измисли начин хем да не предаде източника си на.информация, хем безкомпромисно да наложи строгост в спазването на правилата. Задачата е сложна. Едновременно трябва да покажете на децата, че вие сте лидерът в семейството и че когато договорът за поведение се нарушава, има последици. Но и да не откажете по-големия от желанието му да се грижи за малкия “ портаджия“ или да влошите отношенията между децата.

При това специалистите съветват да не прекалявате с преговорите, защото “ шефът“ не бива да се чувства равен с родителите. След като повторите правилата, непрекъснато следете за спазването им.

Другата опасност е лидерството на по-голямото дете да излезе извън контрол и то да започне да взема решения за по-малкото, без да се съветва с родителите. Рискът от грешки е голям – детето все пак си е дете, така че внимателно обяснете какво може да разпорежда самостоятелно и за какво задължително трябва да ви пита, преди да изкомандва брат си или сестра си. Третият капан е
заради лидера по-малкият да расте с ниско самочувствие, да свикне да се подчинява или да стане мързелив (понякога вместо да губи време в обяснения, големият просто диктува домашното или решава задачите). Ваше задължение като родител е навреме да хванете всичко това и да наместите отношенията. Обяснете на лидера, че както той иска мнението му да бъде уважавано от родителите, така и по-малкият има право да бъде зачитан, а не командван.

Постарайте се често да отделяте време за разговор с по-голямото дете и да подчертавате, че оценявате колко много ви помага, пише „Всичко за семейството“. Но му давайте и да разбере, че то е детето, а вие сте родителят и очаквате да спазва правилата, които сте договорили, да се съветва и винаги да разчита на вас.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар