10 начина да се излекуваме бързо от грип

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

С настъпването на сезона на грипа и заболяванията на дихателните пътища между декември и март ви предлагаме прости, но работещи методи, които помагат да се справим със симптомите, а също и да предотвратим заболяването. Някои от тези съвети ще ви учудят!

Препоръчва се преди сън да изпиете горещ билков чай с лъжичка мед

Препоръчва се преди сън да изпиете горещ билков чай с лъжичка мед

1. Ментов мехлем

Нанесете мъничко ментов мехлем или вазелин под ноздрите и това значително ще облекчи дишането ви.

2. Промиване на носа със солена вода

Може да звучи странно, но този метод е нашето спасение при запушен нос. Четвърт чаена лъжичка сол и същото количество сода се разтварят в чаша с топла вода. Запушете едната ноздра, а в другата впръскайте разтвор. После се наклонете напред и дайте възможност да се оттече разтворът от ноздрите. По време на процедурата дишайте през устата. Промивките правете 2-3 пъти на ден до пълното оздравяване.

3. Храни

Много храни помагат да се борим с грипа. Това са морковите, боровинките, черниците, бананите, кафявия ориз, чушките и горчицата. Препоръчваме при първите симптоми на простуда да се откажете от храни с бял цвят – захар, мляко, сирене, подсладители, тъй като те потискат имунитета.

4. Витамини

Не забравяйте да употребявате хранителни добавки с много витамин С и витамин D. Това ще ускори процеса на оздравяването и ще укрепи имунитета.

5. Влажни чорапи

Звучи странно, но влажните чорапи ще ви помогнат да свалите високата температура и да се отървете от ринита, тъй като кръвта ще нахлуе към краката и ще се ускори кръвообръщението.

Нагрейте стъпалата си в гореща вода, а след това намокрете чорапите в студена вода, изстискайте ги и ги обуйте преди сън, пише „Доктор“. Върху влажните чорапи обуйте сухи вълнени чорапи.

6. Гаргара със солена вода

Всички знаем, че гаргарата на гърлото със солена вода облекчава болката в него. Но този метод може да предотврати заболяването. Изследвания са доказали, че хората, които си правят гаргара със солена вода, заболяват по-рядко от грип.

7. Горещи напитки

Горещата напитка помага да отпушим носа, да избегнем обезводняването и да свалим високата температура на тялото. Препоръчва се преди сън да изпиете горещ билков чай с лъжичка мед и капки алкохол.

8. Възглавнички

Ако имате хрема и ви боли гърлото, е по-добре да не спите на равна повърхност. Това ще затормози дишането. Сложете под главата си няколко възглавнички.

9. Замразен грах

При запушен нос се препоръчва да се слага студено на носа. Това може да бъде пакет замразени зеленчуци, например грах.

10. Инхалация

Напълнете съд с гореща вода, покрийте главата си с кърпа и дишайте парата. След такава процедура е по-леко дишането. Може да добавите и етерични масла.

Уред за сребърна вода

С Dr.Silver могaт дa сe обрaботят 40 000 литрa водa

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар