Как да се отървем от тъмните кръгове?

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Тъмните кръгове под очите може да придадат на лицето ви изморен вид и да отнемат от младежкия блясък. Дори ако нямате други линии или бръчки, тези торбички под очите ви може да ви направят много по-възрастни. За щастие, има много различни начини, по които можете да предотвратите или третирате тъмните кръгове и няма по-добър начин да направите това от домашно приготвени средства за защита, които можете да намерите в собствената си кухня.

# 1. Пийте вода
Една от най-важните стъпки за предотвратяване на тъмните кръгове е да пиете по 8-10 чаши вода на ден. Водата не е само от полза за предотвратяване на тъмните кръгове, но също така поддържа кожата хидратирана през целия ден.

# 2. Краставици
Един от най-старите трикове на света и най-широко разпространен и използван. Направете си навик да поставяте тънки филийки студена краставица на очите си 2-3 пъти седмично. Оставете да престоят за 10-15 минути.

# 3. Картофи
Точно като краставиците, картофите също помагат за да се отнеме тъмнината под очите. Поставете две студени, тънки филийки картоф върху очите си и оставете за 10-15 минути.

# 4. Розова вода
Друг чудесен начин за намаляване на тъмните кръгове е да напоите памук с розова вода и да го поставите върху очите. Уверете се, че е охладена розова вода, седнете и се отпуснете за около 10 минути!

# 5. Пакетчета чай
Чая също е чудесен начин за намаляване на тъмните кръгове. Просто поставете две топли чаени пликчета над очите си и оставете за 15 минути. Ще забележите, разликата почти веднага.

# 6. Сън
Не е чудно, че сънят е номер едно лекарство за тъмни, уморени очи. Така че се постарайте да получавате най-малко 7 часа сън всяка нощ и да пиете много вода. Яжте пресни плодове и зеленчуци!

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар