Как да изправите косата трайно, без да я увредите?

Малко са дамите, на-дарени от природата с права, копринено гладка и бляскава коса

права коса В повечето случаи тя е резултат на тежка сутрешна работа с пресата и сешоара и рядко може да се случи без подкрепата на козметичната индустрия.

40-минутното опъване пред огледалото и нанасянето на куп помади в косите е само началото. Денят едва сега започва, а навън е влажна есен. Колко време ще издържи изправената ви коса, преди да бухне сякаш никога не е била докосвана с четка? Зависи кога е следващото преваляване.

Влагата е враг номер едно на изправената коса. За съжаление в този сезон на годината е трудно да избягате от нея. Може да отложите обаче неизбежното поне за известно време.

Изправянето започва под душа

Не е парадоксално. Има значение какъв шампоан използвате. Ясно е, че продуктът трябва да е съобразен с типа на косата, но е добре да е такъв, който ще помогне за изглаждането на косъма и по-покорното му поведение, когато дойде време за стилизиране в прическа.

Инвестирайте в балсам за изправяне на косата Наистина си струва да вложите малко повече средства за него. Той ви е нужен както за подхранването и хидратирането на косата, така и за третирането й със съставки, които биха улеснили изправянето и защитата на косъма срещу влиянието на околната среда.

Дайте глътка въздух на косата преди сешоара

Не се изкушавайте да я подсушавате силно с кърпата след душа. Само попийте водата и оставете косата да изсъхне почти напълно, преди да започнете да я изправяте или оформяте. Вярно, губи се повече време за превръщането на
буйната грива в пригладена прическа, но пък се ограничава продължителната термична агресия, на която подлагате косата при изправяне.

Не забравяйте да нанесете и продукт, който ще предпази косата от високите градуси на сешоара или пресата. И преди да се загубите напълно в морето от козметика, потърсете комбиниран продукт, който едновременно контролира бухването, изглажда структурата на косъма и го предпазва от високите температури. И от времето навън също.

Изправяйте косъм по косъм

Е, не в буквалния смисъл на думата. Колкото по-малки са обаче кичурите коса, които хващате с четката или с пресата, толкова по-добре. По този начин изправяте, без да се налага да повтаряте процедурата многократно на едно и също място. И без да пропускате участъци, които „ожадняват“ по-бързо за влагата навън.

Охладете и запечатайте

Оставете косата малко да почине и да свали температурата след изправяне. Не излизайте навън веднага, ефектът от усилията ви има вероятност да отиде в облаците, пише „За жената“. Фиксирайте с лак за коса, и то по възможност с такъв, който едновременно запазва формата и защитава косата от влагата навън.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар